Румен Радев: Образованието има трайна основа, когато децата са стимулирани с практически знания

  • 07 юни 2021 15:11

  • 286
  • 7
Румен Радев: Образованието има трайна основа, когато децата са стимулирани с практически знания
© Президентство

От всички инвестиции най-важната е тази в образованието. Ако искаме да сме конкурентоспособни, е необходимо да разширяваме познанието и да се фокусираме върху практическите познания на младите хора. Образованието има трайна основа, само когато децата са стимулирани с практически знания и умения. Това заяви президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес посети Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в град Пловдив.

Най-добрият атестат за един учител са неговите ученици. Удовлетворен съм, че у гимназистите днес видях любознателност, изграден професионализъм, енергия и хъс за развитие в бъдещето, заяви президентът по време на среща с учителите на Професионалната гимназия и подчерта, че ръководството на учебното заведение полага усилия да пази неговите богати традиции, въпреки трудностите и ограничените финансови възможности. Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на оцени високо развитата база на гимназията и широките възможности за практическо обучение в рамките на изучаваните професионални направления.

Преподаватерите подчертаха от своя страна, че гимназията е изградила модерна образователна среда и са въведени съвременни методи на образование чрез електронни технологии. „Ние сме постигнали своята цел. Всички ученици се дипломират и получават квалификационни свидетелства с много добри резултати за училището, въпреки необичайната и сложна образователна обстановка“, заяви Донка Николова, главен учител по практически занятия в гимназията.

На срещата с учителите бяха обсъдени основните предизвикателства пред образователния процес – необходимостта от осъвременяване на учебниците за специализирано обучение и от подобряване на комуникацията с частния сектор, чрез която да се гарантира непосредствена реализация на гимназистите на пазара на труда след завършването на тяхното средно образование.

Държавният глава подчерта, че професионалното образование не бива да бъде пренебрегвано, а обучението, което предоставя, трябва да се цени като възможност за директна реализация и придобиване на достатъчни познания на гимназистите за реализация. „Проблемно е, че започна да се гледа на средното професионално образование като на междинен етап. Нагласата, че от професионалните училища излизат завършени професионалисти я няма все още и това е нещо, с което трябва да се борим. Средното образование трябва да е гарант за професионалната реализация“, категоричен беше Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.  

Държавният глава разгледа специализираните лаборатории на училището и присъства на практическо занятие за професиите “Биотехнология“ и „Техник-технолог по качество на храни и напитки“ и наблюдава лабораторни опити за анализ на различни хранителни продукти, провеждани от учениците. Той обсъди с гимназистите учебния процес и възможностите за практическо обучение в училището и се запозна със специализираната апаратура, с която разполага професионалната гимназия.

Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на проведе разговор и с ученици, които изучават и развиват журналистическа дейност в рамките на извънкласните си занимания и издават ученически вестник. Изданието е многократен победител в редица ученически конкурси в страната и чужбина.

Novini.bg
286 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Rachelhggua

2021.06.08 | 10:10

7
М­­л­­а­­­д­­­а­­­ ­­­м­­о­­­к­­­р­а­ ­­у­­­ч­­­е­н­­и­­­ч­к­а­ ­ч­у­­­к­­а­­ ­ ­W­ ­­­W­ ­­­W­­ ­­­.­ ­­­B­­ ­­G­­­ ­­1­ ­­7­ ­­.­­ ­C­­­ ­L­­­ ­­­U­­­ ­­B
Tamaradkisa

2021.06.08 | 03:15

6
М­­л­­а­д­­­а­ ­м­­­о­к­­р­­а­­ ­у­ч­­е­­н­­­и­­ч­­­к­­а­ ­ч­­­у­­к­­а­ ­­ ­W­ ­­­W­­ ­­W­­ ­­­.­­­ ­B­ ­­­G­­­ ­1­­­ ­7­­ ­­.­­ ­C­­ ­­­L­ ­U­­­ ­­­B
Susanhynea

2021.06.07 | 21:11

5
М­­л­­а­­­д­­­а­­­ ­м­­­о­­к­­р­а­­ ­­­у­­ч­­е­­­н­и­­ч­­­к­­а­­­ ­­­ч­у­­к­­­а­­­ ­­ ­W­­ ­­W­­ ­W­­­ ­.­­­ ­­B­­­ ­G­ ­­­1­­­ ­7­­­ ­­­.­­ ­­­C­­ ­­L­ ­­U­­­ ­­B

2021.06.07 | 15:25

4
Психическото състояние на Р. Радев е патологично явление! Действията му се ръководят от неистовото желание да прилича на някого, на когото тайно се възхищава и завижда до полуда, но осъзнава, че никога не може да бъде като него, защото самата природа го е създала като една озлобена, егоистична, комплексирана, вечно недоволна и нещастна твар! Това скрито, вътрешно преклонение и стремеж за подражание към човека, издигнат тайно в неговото подсъзнание в култ (разбирай Б. Борисов) води до налудничавото желание за отмъщение и дори физическа разправа, с цел този недостижим за него образ да изчезне от света! Той е неговата злощастна карма! Затова всички негови словоизлияния започват и завършват с Б. Борисов! Не съм психиатър, но сигурно в тази наука има точна, специфична терминология за такъв вид патология. Горко му на такъв нещастник! Горко и на наивните българи, които се довериха на извратеното его и жаждата за мъст и власт на нещастния българомразец „Фигурант”, който ги използва за задоволяване на собствената си егоистична мания за лидерство, без никаква реална оценка на собственото си нищожество! ! Горко ни и на нас, всички българи, ако не се мобилизираме на 11 юли. Единствения изход да спасим родината си е да ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЪЛНО МНОЗИНСТВО на доказалата се като най-отговорна за бъдещето и стабилността на България политическа партия ГЕРБ!! Само това ще ни спаси!

2021.06.07 | 15:15

3
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата..

2021.06.07 | 15:15

2
Няма как Борисов да мечтае за по добра опозиция от Васил Божко-Черепа, Цветан Василев Мустака, Слави Трифонов- Мутрочалгаря, Костадин Костадинов-Копейкин, Мая Манолова-Галева, Румен Радев-Грипена, Корнелия Нинова-Техноимпексова, Христо Иванов-Бойкиев-Маджо, Бабикян бащата на фалшивите новини, Минеков не успелия скулптор комунист, Хаджигенов, некадърен адвокат не спечелил и едно дело и защитник на олигарсите Черепа и Цветан Василев.. Борисов е обречен да спечели тази битка, сам срещу негодниците и вълците, защото -без да е безгрешен, е единственият с облика на демократичен и системен политик.
Mitaka

2021.06.07 | 15:15

1
ПРИ ИЗДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА, ПЕЕВСКИ Е В АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА, А БОЖКОВ ИЗБЯГА В ДУБАЙ С 18 ОБВИНЕНИЯ,. ЦВ. ВАСИЛВЕ ПЪК Е БЕГЛЕЦ В БЕЛГРАД. ХА СЕГА КОЙ Е СВЪРЗАН С ОЛИГАРСИТЕ, АМИ КОЙ, БСП И РАДЕВ, КОИТО НАПРАВИХА БОЖКОВО ПРАВИТЕЛСТВО И СЕГА ШЕФА НА НАП, СВЪРЗАН ТЯСНО С БОЖКОВ, ЩЕ ПРАВИ СПИСЪЦИ, ХОХОХОХО

Добави коментар

Водещи новини