Ученици от цялата страна и чужбина могат да се запишат за безплатна лятна академия

  • 02 юни 2021 10:35

  • 940
  • 4
Ученици от цялата страна и чужбина могат да се запишат за безплатна лятна академия
© Pixabay

За единадесета поредна година фондацията "Заедно в час" организира безплатна лятна академия за ученици от първи до 12-и клас. Академията ще е онлайн от 26 юли, понеделник, до 12 август, четвъртък.

Записването вече започна на сайта на организацията, а родителите трябва да попълнят формуляр до 15 юни, съобщават организаторите, предаде БТА.

Целта на лятната академия е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Онлайн форматът отваря академията за ученици от цялата страна и чужбина, където часовата зона позволява.

Училищата ще решават кой да замине на безплатна почивка

Часовете ще се водят от новите мотивирани учители в програмата "Нов път в преподаването" на "Заедно в час". Те преподават по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академията е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г.

"Пандемията от COVID-19 за втора година ни провокира да организираме академията онлайн. За нас най-важна е общата безопасност и здраве, затова няма да рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Онлайн форматът обаче ни позволява да отворим академията за ученици от цялата страна и дори от чужбина! През последната година натрупахме сериозен опит в подкрепата на учителите за преподаване онлайн и вярваме, че можем да предложим на учениците полезни, вълнуващи и приятни занимания", споделя Мариян Ранков - ръководител на отдела "Развитие на учители" в "Заедно в час".
Заниманията ще са от 26 юли, понеделник, до 12 август, четвъртък, всеки делничен ден, а часовете ще са от 9.00 до 12.30 часа. За учениците от първи до четвърти клас часовете ще са по 30 минути, а за учениците от пети до 12-и клас - по 40 минути. На обяд след часовете за учениците ще има организирани свободноизбираеми клубове по интереси, които ще се водят от самите ученици, от учители или от партньори на организацията.
В рамките на академията са предвидени разнообразни и забавни тематични дни, съобразени с възрастта и интересите на учениците. За родителите ще има две родителски срещи - преди и по време на академията, като всеки може да получи допълнителна информация за напредъка на своето дете от учителите.
Новото в академията е, че за първи път разпределението по класове ще се прави още във формата за регистрация. Родителите и учениците ще избират завършен или предстоящ клас за следващата учебна година, като по този начин могат да акцентират повече върху наваксването на пропуски или на подготовката за материала в новата учебна година. В част от заниманията има предвидени още спорт и упражнения за раздвижване. В академията по традиция няма домашна работа, но по желание учениците могат да получат и допълнителни материали/задачи за самостоятелна работа следобед или да се включат в допълнителни безплатни възможности от партньори и съмишленици.

За да се включи адекватно в обучението, всеки ученик е нужно да има достъп до устройство - таблет, компютър, смарт телефон, в рамките на учебните часове, информират организаторите.

Последвайте канала на

Novini.bg
940 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Pamdjvia

2021.06.03 | 06:13

4
М­­л­­а­­­д­а­­ ­­м­­­о­к­­­р­­а­­­ ­­­у­ч­е­­н­и­ч­­к­­­а­­ ­ч­­у­к­­­а­­­ ­­­ ­­W­­­ ­­­W­­ ­­­W­ ­.­­­ ­­B­­ ­­­G­­­ ­­­1­ ­­7­­ ­­­.­­­ ­­C­­ ­­L­­ ­­U­­­ ­­­B
Michelleppoya

2021.06.03 | 04:46

3
М­л­­­а­­­д­­а­­ ­м­о­к­­р­­а­ ­у­­­ч­­е­н­­­и­­ч­­к­а­­­ ­­­ч­у­к­а­ ­­ ­W­­­ ­­W­ ­W­­ ­­­.­­ ­­­B­ ­­­G­­­ ­1­ ­­7­­ ­.­ ­­­C­­ ­L­­­ ­­U­­ ­­B
Roxanneavlsa

2021.06.02 | 18:54

2
М­л­­а­­д­а­­­ ­м­­о­­­к­­­р­­­а­­­ ­­­у­­ч­­е­­н­и­­ч­­к­­а­­­ ­­­ч­­­у­к­­а­­­ ­­­ ­­W­­ ­­W­ ­W­­ ­­.­­ ­­B­ ­­­G­­ ­­­1­ ­7­ ­­­.­­­ ­­C­­ ­­L­­­ ­­­U­­­ ­­B
Brandyisbaa

2021.06.02 | 16:23

1
М­л­­­а­­д­а­­­ ­­­м­­­о­­­к­р­а­­ ­­у­­ч­­­е­­­н­­и­­ч­­­к­­­а­­ ­ч­­у­к­­­а­­ ­­­ ­­­W­­­ ­­W­ ­­­W­­­ ­­­.­­­ ­­B­­­ ­­­G­­­ ­­1­­­ ­7­ ­­­.­­ ­­C­­­ ­­­L­­­ ­­U­­­ ­­B

Добави коментар

Водещи новини