49 500 зрелостници ще се явят на матури по БЕЛ и втори държавен зрелостен изпит

  • 09 май 2021 16:52

  • 1600
  • 1
49 500 зрелостници ще се явят на матури по БЕЛ и втори държавен зрелостен изпит
© bulphoto (архив)

"49 500 зрелостници ще се явят на държавни зрелостни изпити по български език и литература и втори държавен зрелостен изпит и тяхното притеснение е здравословно. По заявленията се вижда, че отново физика и математика са най-малко предпочитаните предмети", това заяви в предаването "Неделята" по Нова телевизия зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Тя очерта като тенденция избиране като втори изпит такъв за придобиване на професионална квалификация. По думите ѝ образователната система се е справила отлично с онлайн обучението, благодарение на учителите.

Учениците от 6 и 11 клас се връщат в класните стаи по-рано - от 10 май

За нея не би трябвало да има никакво притеснение от външното оценяване при учениците от десети клас. За същия изпит при седмокласниците Михайлова сподели, че няма да има отпаднал материал, подготовката е важна и тя е убедена, че учениците ще се справят.

Според нея няма да има и удължаване на учебната година.

"От 10 май ще има пет випуска в училищата. Ние искаме всички да са в клас, но трябва да се следят стойностите на заболяемостта и да се взимат съответните решения", каза още зам.-министърът на образованието.

Мая Йорданова
1600 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
30 години едно и също....

2021.05.09 | 17:28

1
и после веднага да учат вишУ....не, че не е пълно с неграмотни малоумници, но още 40-50000 ще са добре дошли.....

Добави коментар

Водещи новини