Частни школи и образователни центрове обмислят да отворят протестно на 1 април

  • 31 март 2021 17:30

  • 562
  • 2
Частни школи и образователни центрове обмислят да отворят протестно на 1 април
© Булфото, архив

Представители на частни школи, образователни центрове и занимални обмислят протестно отваряне заради забраната да работят присъствено до края на април, наложена със заповед на здравния министър. От бранша смятат, че са обект на дискриминация и недоумяват защо трябва да работят дистанционно при положение, че детските градини и яслите отварят врати на 5-и април, предаде БНР.

От Българската асоциация за неформално образование поискаха всички образователни институции в страната да отворят врати от 1-ви април. 

"Браншът е потресен", коментира пред "Хоризонт" председателят на асоциацията Жаклин Кунович. 

Вижте заповедта на проф. Ангелов за разхлабването на мерките

В писмото на Българската асоциация за неформално образование до здравните и образователните власти се посочват редица европейски и световни проучвания, според които училищата допринасят в много малка степен за заразяване с Covid-19. От асоциацията отправят апел към отговорните лица в държавата, вземащи решения в условия на Covid пандемия:

"Всички деца имат еднакви потребности и равни права. Всички образователни структури трябва да отворят вратите си и не трябва да ни делят на частни, държавни и общински. Ние сме потресено от това разделение в издадената заповед вчера".

Последвайте канала на

Novini.bg
562 2

Коментари 2

Добави коментар
Shawandaa21

2021.04.10 | 03:53

2
­В­и­­ж­­т­е­­­ ­­м­­­о­я­­­т­а­ ­­т­­и­й­н­ ­­­п­­у­т­­­к­­а­­­ ­-­­­ ­­­W­­­W­­­W­.­­B­­­G­­1­­7­­.­­C­L­­­U­B­­
Просто човек

2021.03.31 | 20:15

1
Знаете, мили, за кого да НЕ гласувате!

Добави коментар

Водещи новини