Преустановяват се присъствените учебни занятия от 5 до 12 клас в област Враца

  • 16 март 2021 15:49

  • 1157
  • 2
Преустановяват се присъствените учебни занятия от 5 до 12 клас в област Враца
© gettyimages

Преустановяват се от утре присъствените учебни занятия в училищата за учениците от пети до дванадесети клас в област Враца, като ограничението е в сила до края на месеца, съобщават от областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Спирането на учебните занятия е част от допълнителните временни мерки, които се въвеждат със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Враца заради усложнената епидемична обстановка в областта с разпространението на COVID-19, се уточнява в съобщението.

COVID-19 взе живота на още 187 души в страната. Отново има жертви без заболявания

По данни на здравната инспекция 14-дневната заболеваемост е достигнала 643 на 100 000 души население през последните две седмици.

Продължава присъственото предучилищно и начално училищно обучение при спазване на съответните мерки, но се спират занятията на студентите във филиалите на висшите учебни заведения във Враца. Изключение се прави за практическите занятия и изпитите. Преустановяват се плановият прием и плановите операции във всички лечебни заведения в областта.

Работата на заведенията за хранене засега продължава при спазване на ограничението от заетост до 30 на сто от капацитета, както и не повече от 6 посетители на маса. Разрешено е и провеждането на конферентни мероприятия, семинари, обучения за възрастни на закрито при спазване на 30 на сто заетост на залите, както и задължителното носене на защитни маски. Защитните маски са задължителни за всички дейности, които се провеждат или извършват на закрито, както и при струпване на хора на тържища, пазари и изложения на открито.

Спортните тренировки и състезания се провеждат без публика. Забранява се посещенията от външни лица във всички социални заведения за деца и възрастни от резидентен тип.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1157 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Saraha19

2021.04.10 | 03:55

2
­В­и­­­ж­­­т­­е­ ­­м­­­о­­­я­т­­­а­ ­т­­­и­­й­­­н­­­ ­п­­­у­т­­к­­­а­­ ­­-­­ ­W­W­­W­­­.­­­B­­G­1­7­­.­­­C­L­­U­­­B­
ДА СПРЕМ ЛЪЖИТЕ И КРАЖБИТЕ НА ГЕРБ

2021.03.16 | 22:24

1
АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ Е НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА ВЪВ ЕВРОПА КАКВАТО Е НАПРАВИХА ФАШИСТИТЕ ОТ О.П И ГЕРБ И СДС И ДПС И БСП ГЛАСУВАТЕ СЪС № 17 НА ТЕЗИ ИЗБОРИ НЕКА ЧЛЕНЪТ НА БКП Б.БОРИСОВ ДА ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ БЪДЕТЕ СМЕЛИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини