МОН започна проект за осигуряване на равен достъп до виртуалните класни стаи

  • 13 март 2021 08:46

  • 1693
  • 5
МОН започна проект за осигуряване на равен достъп до виртуалните класни стаи
© Pixabay

Новата вълна от коронавирус в много райони върна учениците от 5 до 12 клас към дистанционно обучение, информира БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Министерството на образованието и науката започна изпълнението на проект, който има за цел да се противодейства на риска от отпадане на ученици от образователния процес, в ситуацията на обучение в електронна среда.

Проектът е с бюджет над 109 млн. лв. и ще продължи 35 месеца. Той се реализира по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ .

В проекта „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ могат да участват всички държавни и общински училища. Целта е осигуряване на равен достъп за ученици от всички образователни етапи до виртуална класна стая, дигитална грамотност и качествено обучение в условията на продължителна епидемия и необходимост от обучение в електронна среда. 

Ученици от Пазарджик се включиха в инициатива срещу тормоза в училище

С помощта на планирани обучения педагогическите специалисти ще придобиват цифрови умения и ще усвояват нови и иновативни методи за преподаване. Предвижда се и подпомагане на образователни медиатори, както и на родители на ученици за усвояване на умения за работа с дигитални устройства и електронни образователни платформи, което на свой ред ще подпомогне учениците в пълноценното им участие в обучението.

В рамките на проекта ще бъдат закупувани и технически средства за ученици и учители. Очаква се в проекта да бъдат включени 478 000 ученици, учители, медиатори и родители.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1693 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ashleya22

2021.04.10 | 03:55

5
­­­В­и­­­ж­т­­е­­­ ­­м­­о­я­­т­­­а­ ­т­и­­­й­­н­ ­­п­у­­­т­­к­­­а­ ­­-­ ­­W­­­W­­­W­­­.­B­­G­­­1­7­­­.­­­C­­­L­­­U­­B­­
НЕ СЪМ ПЛАТЕН САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО

2021.03.13 | 13:22

4
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ
Динев

2021.03.13 | 12:02

3
Те учениците бяха 5 дена на училище и видите ли пак ги"спират"!!! Борисов и Вълчев-долни крадлива боклуци. Тъпите родители, които си мълчат 10 месеца си го заслужават!
Динев

2021.03.13 | 12:01

2
Те учениците бяха 5 дена на училище и видите ли пак ги"спират"!!! Борисов и Вълчев-долни крадлива боклуци. Тъпите родители, които си мълчат 10 месеца си го заслужават!

2021.03.13 | 09:16

1
МОН , ЗАЕДНО С КРАСЮ МАЛОУМНИКА И НЕКАДЪРНИТЕ МУ ЛИЗАЧИ ОТ ИНСПЕКТОРАТИТЕ СЕ ИЗМИТАТ И ОБРАЗОВАНИЕТО ЗА 1-2 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ОПРАВИ .

Добави коментар

Водещи новини