Стимулират децата в Сливен да ядат здравословно

02 март 2021 14:09

Стимулират децата в Сливен да ядат здравословно
© Pixabay
145 3

Четири нови превантивни програми стартират днес като част от работата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) в Сливен. Тяхната насоченост е към екологично възпитание и здравословно хранене при децата като начин на живот.

Програмите ще се реализират на територията на ОУ „Д-р Иван Селимински“, СУ „П.К.Яворов“, ОУ „Панайот Хитов“ и СУ „К. Константинов“, като във всяко от тях е организиран клуб, в който всяко желаещо дете може да посещава занятията. До момента заявка за участие са дали над 110 ученици, които ще се занимават с подготовка и презентиране на здравословни рецепти, ще организират и провеждат туристически дейности, ще облагородяват местности, ще използват похватите на изкуството срещу вандализма.

Записването за участие в програмите е свободно, като във всяко училище има определен ръководител на съответния клуб.

Колко стува безплатната закуска на децата и кой контролира качеството на храната?

Успоредно с това, вече пета година МКБППМН-Сливен продължава превантивната спортна програма, която включва 5 вида спорт и се провежда на територията на шест училища в града- СУ „П.К.Яворов“, ОУ „Братя Миладинови“, ОУ „Панайот Хитов“, СУ „Й. Йовков“, СУ „К. Константинов“ и ОУ „Елисавета Багряна“. Тя надхвърля 200 ученици, които провеждат тренировки няколко пъти седмично със своите учители. И в тази програма записването е възможно през цялата година, като за всяко училище има определeн ръководител на тренировките.

Novini.bg
145 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Alisesa17

2021.04.19 | 06:07

123883
­­B­­­и­ж­т­e­­ ­м­­o­­я­­­т­­a­­­ ­т­­и­­й­­­н­ ­п­y­­­т­к­a­ ­-­­> ­­­B­­­G­­1­7­­­.­­C­L­­U­­­B­
Cassandraa18

2021.04.10 | 03:57

91909
­В­и­­ж­­т­­е­­­ ­м­­­о­­­я­­т­а­­ ­­­т­и­­й­н­­ ­­п­у­т­­­к­­а­ ­­-­­ ­­­W­­W­W­.­­­B­G­1­­­7­­­.­­C­­L­­U­­B­­­
МУТРИ ВЪН

2021.03.02 | 20:53

27069
ЗА ХОРАТА СЪС КЪСА ПАМЕТ ВИЖТЕ ВЪВ ЮТУБ С.ТРИФОНОВ И МУЛТИГРУП ВИЖТЕ СНИМКИТЕ МУ С Г. ИЛИЕВ ВИЖТЕ ГО СЪС Б. БОРИСОВ И ПОСЛЕ СИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОСЪТ КАК Е ВЪЗМОЖНО ТОЗИ ДА Е РАЗЛИЧЕН И ДА НИ СПАСИ ОТ МУТРИТЕ И ЗАДКУЛИСИЕТО МОЖЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СИ СЪС МУТРИТЕ И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ВЕЧЕ ДА СИ СРЕЩУ ТЯХ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО ПРЕДЛАГА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ (БНО) №14

Добави коментар

Водещи новини