Едва 20% от родителите са отговорили на анкетата за тестването на децата

  • 11 февруари 2021 08:45

  • 695
  • 4
Едва 20% от родителите са отговорили на анкетата за тестването на децата
© Pixabay

Първо решихме да направим допитване към родителите за тестването на децата с антигенни тестове. Тестването ще бъде безплатно и само по желание на родителите - от лице на РЗИ, а не от учители. Това заяви пред Нова Грета Ганчева, директор на дирекция "Приобщаващо образование" към Министерството на образованието и науката

"Проучваме възможността за провеждане на тестове на седмица или две", каза експертът от МОН. 

От МОН с отговор кои деца ще бъдат тествани с антигенни тестове

Тестването ще бъде само за учениците от 1-и до 12-и клас, но не и за децата в градините, разкри Ганчева. 

"Едва 20% от родителите са участвали в анкетата относно тестването на децата им. Мнението е разделено на 50/ 50", коментира тя. 

"70% тествани деца ще ни покажат реалната картина в училищата и възможността за завръщането на всички деца на училище", съобщи експертът от МОН. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
695 4

Коментари 4

Добави коментар
Sheilaa17

2021.04.10 | 03:59

4
­В­­и­­ж­т­е­ ­м­­­о­­­я­­­т­а­ ­­т­и­­­й­­­н­­­ ­­п­­­у­­­т­к­­­а­ ­­-­­­ ­­W­W­W­­.­­­B­­G­­­1­­­7­­.­­­C­L­­U­­­B­­­
Веселин Желязков Иванов

2021.02.11 | 16:39

3
Гледай си работата ясно ли ти е баща ли какъв не те знам познавам мутри заради теб и всички прости родители цяла Европа ни се подиграва че сме все на последно място и на Великден няма да пътуваш ясен ли съм и ще носим Маски правилно не под носа разбрали ме отворко такъв прост и тъп родител си чао Бай Ганьо.
Веселин Желязков Иванов

2021.02.11 | 09:12

1
Аз съм за, защото е важно здравето на внучката ми тя е 4 клас в Бургас.В нейния клас тя и още една майка е съгласна другите не.Не мога да ги разбера родителите.ако тръгнете на почивка до Гърция Турция ще си направят всички тестове и то задължително.Така скочихте и да не ходат на у-ще. Сега не сте доволни от онлайн обучението.Няма угодия.Та те това искат всички родители да скочат.Браво нещата са точно по план за тях.Чета от няколко дена коментари по темата и стигнах до извода, че на българина по природа му е да казва НЕ. Ако бяха излезли и казали тестове на децата няма да се правят - тогава пак щеше да е НЕ - ще оставите децата ни болни, учителите можете да тествате, децата не.Чета коментарите и ми се реве. Как за двадесетина години народа изпросят толкова.Да , след като учителите ги тестваха е редно и децата ни да се тестват. Стига с вашите тъпи конспирации . Писна ми . Прост народ сме българите !Ето пример:няма смисъл да се бърка в носа на детето, което не е състоятелно страхливи родители сте и малко тъпи.Ние като народ трябва да се обединяваме и да следваме модела и примера на другите държави и да не се делим постоянно а да сме заедно всички.Цяла Европа ни се подиграва ние все сме на последно място по всичко заради вас безмозъчен народ никога няма да се оправим няма угода българинът а другите страни хората са по-дисциплинирани.И на Великден няма да пътувате по празниците и няма да хитреете а ще седите мирно и кротко и ще се пазим разбрахме ли се Байганьовци ама Българската простотия граници няма няма да пътувате толкова ли е трудно ясно ли е ясно ли е казах добре чао прост народ!За Великден се разбрахме добре а за антигенните тестове който не е съгласен значи го е страх или сте прости това е чао Байганьовци аливедерчи до скив.А и още нещо за Като две капки Вода не мога да разбера,защо ние само мрънкаме и се оплакваме не мога да разбера и какво като са стари поне ни забавляват прост народ и все няма угода и все недоволен от всичко.Ще стои по цял ден на дивана пред телевизора,ще мърмори и плюе по тези,дето са на екрана.Как пък те са там,а той на дивана?!....Българска, родна картинка...Това нещо в другите държави го няма а при нас така е от 30 години срам ме е просто заради вас е така не може да гласувате.И съм убедена, че 50% от хората,които говорят,че няма да го гледат,все пак ще седнат пред телевизора.И последно нещо за изборите гласувайте разумно чухте ли ме ама българска работа чао.
Родител

2021.02.11 | 12:29

2
Ало, дъртия седи си до печката и си вземай пенсията. Не гледай в чуждото канче. Много ясно че ние родителите ще сме против. Това се прави за да се вдигне заболеваемостта и отново да върната децата онлайн. Нали се сещат че при един положителен тест целия глас отива онлайн. И така може до края на пролета да продължи. На всеки 14 дена тест и един положителен, отново карантина и така 3-4-5 месеца. Затова си седи до печката и не пиши глупости.

Добави коментар

Водещи новини