Родители готови на протест: Искаме връщане на учениците в клас

Родители настояват за категорично връщане на учениците и студентите в учебните заведения след 31 януари и се заканват да протестират, ако желанието им не бъде изпълнено.

"Решението  е едно единствено - да се върнем към присъствено обучение. Смятаме, че дистанционното обучение е недопустимо в нашето общество. Не може компютърът да е единственият хоризонт на децата. Това е живот и образование на пауза", заяви представителят на формацията "Обединени родители" Милко Божанков в ефира на Bg on air.

По думите му онлайн обучението е недостатъчно като обем на информация, при него е нарушен социумът на децата, липсва и връзката учител - ученик.

Връщат ли се учениците от 5-и до 12-и клас в училище? Ето какво се реши на съвещание при премиера

Божанков уточни, че остава възможността родителите, които не искат да пускат децата си на училище, да ги оставят вкъщи, заявявайки това писмено.

Предстои масово тестване на учителите от 25 януари, а след това се обсъжда поетапно връщане на учениците в клас.

"Не сме безотговорни хора, които държат на всяка цена да стане тяхното. Ще изчакаме до 31 януари. Нека минат тези тестове, да се направи организация. Съгласни сме да има преход, но трябва да се завърнем към нормалното", категоричен бе Божанков.

Ако това не се случи, формацията е готова да реагира с недоволство, протести и оспорване на нормативните актове.

Коментари

 1. 2021.01.22 | 00:45
  Чета коментарите и немога да повярвам колко е страхлив, глупав и манипулируем народа. Очевидно масово пишат социопати без деца. Училището, приятелчета е не само зянобучение, ако сте забравили, а и за социална комуникация, коятоме жизненова жна за децата и за правилното им психическо развитие. Това дистанционно псевдо обучение им отне радосстта от комуникацията с връстници, игритд, спорта. Задължително връщане на училище, който го е страх да си остави децата в къщи нандистанционно да полудяват пред компа. Моите ще ходят присъствено. Време е да излезем и да им покажем, че психичното здраве на децата ни е по-важно от измислените им мерки!
 2. 2021.01.14 | 14:02
  Не може да говорите от името на всички родители! Не всички са съгласни за връщане по класовете!
  1. 2021.01.15 | 14:15
   Разбира се, тези, които работят в молове и ресторанти, така или иначе са си у дома, ние другите да му мислим, като няма кой вече да ни даде отпуска, за да си гледаме децата!
 3. 2021.01.14 | 09:34
  Никакво връщане ! Гледайте си ги !
  1. 2021.01.15 | 14:12
   А после от къде ще си вземеш пенсията, ако ние не работим?
  2. 2021.01.15 | 07:57
   На училище се ходи не да те гледат, а да се развиваш правилно! Капиш
 4. 2021.01.15 | 13:10
  Повечето родители искат децата си живи и здрави. И нямат нищо общо с тази измислена организация, която няма право да говори от името на всички родители в България. Който не иска да се занимава с децата си, да не ги е създавал. И като се смята за много умен, да си ги учи вкъщи. Не му трябват учители. И като протестира, значи пак няма да е на работа?! Следователно, някой плаща на тези уж родители да ръсят глупости в полза на тази или онази политическа сила,още повече, че новите щамове засягат млади и здрави хора.
  1. 2021.01.15 | 14:09
   Именно защото не се смятаме за умни, искаме децата да се обучават от учители и точно защото искаме да се грижим за децата си, се налага да работим и нямаме възможност да си седим у дома!!! Вие сте мързелива философка, която предпочита да не работи и да се оправдава, че се занимава с децата си, като чака на помощи, мерки, подеяния и какво ли още не от държавата или съпруга си.
 5. 2021.01.14 | 22:51
  Хахаха те си мислят че някога е имало връзка учител - ученик боже. Нека другите родители да излязат на протест аз предпочитам детето ми да е живо и да има по ниско образование от колкото болно и с високо образование. Все някога ще свърши тази пандемия но защо да рискуваме живота на децата си? Безсмислено е! Какъв ви е проблема бе хора това е по малко от седмица и по-големите също се връщат! Осъзнайте се!!!
  1. 2021.01.14 | 22:53
   дори и големите не е добре да се връщат те не са застраховани срещу вируса
 6. 2021.01.14 | 17:11
  Младежите също не са застраховани от ковид,също може да се стигне до летален изход(смърт).Родителите тогава доволни ли ще са,че е ходил на училище?Дипломата на оня свят ли ще я ползва?
 7. 2021.01.14 | 16:48
  Подкрепям 100% връщането на големите ученици и най-вече на студентите! С какво един студент на 25-30 години е по-застрашен от един работник на същата възраст, работещ в завод, например? Ако някой обясни логично, евала ще му направя!
 8. 2021.01.14 | 16:29
  Който иска и може, който е ученолюбив и любознателен, който може да се самоконтролира и е мотивиран да усвоява знания, той ще е в кондиция и ще успява - и с присъствено , и при дистанционно обучение. Който е небрежен, неуважителен към знанието, и сто човека да му висят над главата, няма да се извиси над простотията. А в училище ще се прави на маймуна, доволен, че ще има публика и че може да блесне сред тълпата. Уважаеми родители, първо си свършете основния ангажимент ! Възпитайте у децата си интерес към ученето , последователност и амбиция за овладяване на умения и знания ! Не бързайте да заврете децата в класната стая и да роптаете, да поставяте ултиматуми срещу учителите. Защото зад това прозира родителско безсилие, наглост да поставяте лични потребности и подбуди над общия интерес - живота и здравето на всеки един човек, пък било то и учител.
 9. 2021.01.14 | 09:36
  Тези поредни протестиращи, когато ги вкарат в КОВИД отделенията, друга песен ще запеят. Ще се молят за живота си, а не си мислят и как ще се справят децата им без тях, ако лошо се развият нещата за тях. Късогледи тъпаци! Да не говорим, че могат да заразят и навредят на лекари и учители. Те нямат ли семейства? Или може би все още има идиоти, които твърдят, че вирус няма.
  1. 2021.01.14 | 13:55
   Нали от 1-4 са в училище? По-големите деца ако не могат да се оправят сами онлайн... за какво да ги обучават Информационни технологии?
  2. 2021.01.14 | 12:01
   Човекът ще се заключи и ще запази родителите си. Но като уморите възрастните хора. После децата няма да викат Баба и Дядо.
  3. 2021.01.14 | 11:02
   Който желае децата му да се обучават дистанционно, подава молба, остават у дома и 'се пазят'. Така никой на никого не пречи. И не на учителите им е мястото да работят в Ковид отделения, там си има персонал, който работи това от години
  4. 2021.01.14 | 10:12
   Ей охлюв, няма да си живееш живота за сметка на други хора. Взимай си отпуска и си стой си вкъщи и си гледай децата.
  5. 2021.01.14 | 09:48
   Облъчено зомби!Стой си във вас, заключи се,пусни щорите,не излизай никъде, само не пречи на деугите хора да си живеят живота и нв ги замимавай с психозите си, а по- добре се обърни към психиатър.
 10. 2021.01.14 | 13:08
  На Тес тъпи родители, ще искат за едно умряло образование да ни убият
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет