Вълчев отправи препоръки към директорите заради преминаването към присъствено обучение

  • 05 януари 2021 12:55

  • 3658
  • 1
Вълчев отправи препоръки към директорите заради преминаването към присъствено обучение
© Bulphoto/архив

Министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 отправя в писмо препоръки чрез началниците на Регионалните управления на образованието /РУО/ към училищните директори с ученици в начален етап на образование. Препоръките в писмото на образователния министър са свързани със завръщането към присъствено обучение от 4 януари на учениците от първи до четвърти клас в страната.

"При завръщането на учениците от начален етап в училище може на места да има недостиг на учители от начален етап по различни причини. Тогава, когато не може да се осигури заместване на началния учител, часовете може да се провеждат от учител в целодневна организация на учебния ден в първи-четвърти клас, като в този случай се преминава към полудневна организация на учебния ден", се казва в писмото на министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 до началниците на РУО в страната.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

От 4 януари към присъствено обучение се върнаха децата в детските градини и учениците от първи до четвърти клас в страната.

Министър Вълчев разкри кога може да се възстанови нормалният учебен процес


"247 000 са учениците от първи до четвърти клас в страната, а тези, които са подали заявление за обучение в електронна среда към вчерашна дата, са 703 ученици", съобщи пред журналисти министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 при посещението си, което направи на 4 януари в столичното 143-то Основно училище "Георги Бенковски".

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3658 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
МОРЕНО

2021.01.07 | 17:45

1
АБЕ КЕКЕМЕ ЦЕЛИЯТ ЕС ЗАТВАРЯ УЧИЛИЩА САМОТИ ЛИСЕ НАЙ УМЕН ПРОСТАК:

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини