От утре учениците от пети до 12-ти клас в Плевен преминават на дистанционно обучение

  • 15 ноември 2020 14:02

  • 1836
  • 1
От утре учениците от пети до 12-ти клас в Плевен преминават на дистанционно обучение
© bulphoto (архив)

В град Плевен от утре всички ученици от пети до 12-ти клас преминават на онлайн обучение от вкъщи. Това съобщи д-р Илиян Минчев - заместник-директор на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен, предаде БТА.

Той уточни, че причина за това е нарастването на заболеваемостта от коронавирус. За дни нивото ѝ се е повишило от 333-ма на 100 хиляди население на 425-ма на 100 хиляди.

Министър Вълчев категоричен: Нулева е възможността за нулева учебна година

Мярката за дистанционно обучение се прилага само за областния град и включва преминаване в електронна среда и на извънкласните и други допълнителни занятия, на дуалните обучения, на заниманията в различните центрове за развитие.

Всичките училища от 11-те общини на Плевенска област продължават да учат на присъствен принцип, поясни д-р Минчев.

Областният кризисен щаб е делегирал права на всеки директор на училище, спрямо конкретната обстановка, да решава да се премине в режим половината училище да учи една седмица присъствено, а другата половина - онлайн, и обратното. Този двусменен ротационен принцип ще приложат и училищата в областния град, но от 23 ноември, допълни зам.-директорът на РЗИ - Плевен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1836 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ПЛЕВНАЛИЯ

2020.11.15 | 15:31

1
ТОВА СЕ КАЗВА ОЛИГОФРЕНИЯ !!! ДВА ДНИ УЧЕНИЦИТЕ ХОДИХА НА УЧИЛИЩЕ ОМЕШАХА СЕ ИДЕАЛНО И ДО КРАЯ НА МЕСЕЦА ЩЕ ВИДИТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ЗА ГРАДА !!! ПОСЛЕ КОЙ ЩЕ Е ВИНОВЕН - НИКОЙ КАКТО ВИНАГИ А ДОКТОРИТЕ ПО БОЛНИЦИТЕ ВЕЧЕ ИЗНЕМОГВАТ И СЕ ЗАРАЗЯВАТ НА ПОРАЗИЯ . ПОСЛЕ ОБЛАСТНИЯ ЩЕ ЛЕКУВА ХОРАТА МОЖЕ БИ !!!

Добави коментар

Водещи новини