Зам.-министър разкри колко процента от учителите в страната са заразени с COVID-19

  • 12 ноември 2020 17:49

  • 31253
  • 3
Зам.-министър разкри колко процента от учителите в страната са заразени с COVID-19
© Pixabay

Около 1,5% от учителите в страната към момента са заразени с коронавирус. Това коментира в Русе заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По думите й системата работи. Има и максимално гъвкав подход при вземането на решения - диференциран и локален, тъй като в различните области ситуацията е различна. Михайлова коментира, че са отправили препоръка към учителите да използват маски и то с добра защита, а шлемовете да са евентуално допълнение към тях. "И лекарите, и учителите са хуманитарни професии. Там има и други мотиви, за да работиш в такава професия. Убедена съм, че колегите са изключително отговорни. Казали сме да се разрешава отпуск за колегите, които се притесняват, и тези с ТЕЛК да не се използват за дежурства. В тази динамично развиваща се негативна ситуация трябва да сме максимално отговорни и адекватни с решенията си. Мисля, че това правим", каза заместник-министърът.

Учители настояват за дистанционно обучение до края на календарната година

Михайлова коментира, че на училищно ниво може да се реши как да се редува дистанционното с присъственото обучение. Препоръката на министерството е двете форми да се редуват за по две седмици, тъй като присъственото обучение е важно за формиране уменията на учениците.
 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
31253 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.11.12 | 18:59

3
Къде ще намерят за толкова пари, има учители с до 2000лева заплата, работят половин ден, цяло лято почиват и заплата вземат .Трябва някой да се е смахнал на тема Ковид да напусне. Драпат за 1000лева май на първа линия

2020.11.12 | 18:49

2
А колко ще починат запитва ли сте се? Ако съм на мястото на учителите масово напускане кое по важно здравето или кинтите?
Стига сте писали само за този ковид

2020.11.12 | 18:12

1
За да отклонявате вниманието от чекмеджето , Барселона и нелегалните сараи на доган ли го правите ?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини