Учениците от 6 до 12 клас в Благоевград ще учат дистанционно до 22 ноември

  • 11 ноември 2020 16:24

  • 636
  • 0
Учениците от 6 до 12 клас в Благоевград ще учат дистанционно до 22 ноември
©

Учениците от 6 до 12 клас в Благоевград ще се обучават дистанционно в електронна среда от утре до 22 ноември. Причината е усложнената епидемиологична обстановка в областния център.

Повечето училища в областта обаче продължават учебните занятия присъствено. Училищни директори алармират, че големите ученици работят по заведенията, докато учат онлайн.

И към момента училищните директори продължават да подават информация за взетите решения как да продължат учебния процес с оглед заболяваемостта на учители и ученици, каза пред БНР Методи Попов от Регионалното управление по образование (РУО).

„Процентът, на тези които предвиждат преминаване или продължаване на обучение от разстояние в електронна среда, е малък. Единични са случаите за прогимназиален и начален етап“, обясни той.

Официално: Удължиха мерките в София

Дистанционно ще продължи учебният процес и в някои средни училища, където голяма част от учениците пътуват от отдалечени места. Такива са езиковата и математическа гимназии в Благоевград и някои професионални училища в областта.

От РУО намекнаха и за липса на категорична позиция от областния и общинските оперативни щабове. „Няма реакция. Ние, ако имаме поглед като цяло за образователните институции, те би трябвало да погледнат ситуацията и от друга гледна точка“, каза Методи Попов.

Училищни директори също изразиха тревога за липсата на контрол при учениците, когато те не са в училище. „Те после къде са тези деца? Те излизат и се срещат… Особено големите ученици, половината от тях работят по заведенията като сервитьори“, коментират някои.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
636 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини