Анкета: 80 на сто от учителите искат пълно преминаване към онлайн обучение

  • 11 ноември 2020 11:30

  • 535
  • 2
Анкета: 80 на сто от учителите искат пълно преминаване към онлайн обучение
© Pixabay

Близо 80 на сто от българските учители и директори смятат, че цялата образователна система трябва да премине временно в електронно обучение от разстояние, а над 76% от тях са на мнение, че  училищната среда е опасна за работа. Това показва анкета на синдиката „Образование“ към КТ „Подкрепа“, проведена сред близо 4300 педагогически специалисти.

Аргументите на учителите и директорите да предпочитат дистанционно обучение са много - организацията на учебния процес в момента е  трудна, заради многото болни и отсъстващи учители и директори, много от учителите изпитват повишена предпазливост и са в болнични за една или две седмици. Много от работещите учители и директори заместват свои отсъстващи колеги, което ги претоварва брутално, посочват от синдикат Образование.

Директори искат централно решение за затваряне на училищата

Тяхното изследване е установило, че в 10% от образователните институции няма щат за медицинско лице, но още 25% също нямат медицински лица, защото са назначени медицински работници в пенсионна възраст, като последните се страхуват да работят на първа линия и са в разрешен отпуск.

„При тази ситуация все по логично изглежда решението за временно превключване на образователните институции в страната в обучение в електронна среда от разстояние. Такова решение ще бъде за пазене живота, здравето и оцеляването на българските учители и директори“, посочват от синдикат „Образование“, предаде БНР.

Последвайте канала на

Novini.bg
535 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.11.11 | 12:42

2
чух за някакъв вирус говорят по телевизията от известно време в цял свят хора умирали , обаче никой не е виждал болни , странно , как така изчезнаха всички други болести и хората започнаха само от него са умират ? как така на някои хора им се съобщава със съобщение по телефона , че са заразени без да са били изследвани

2020.11.11 | 11:47

1
А за българските родители никой не мисли. Системата е такава, че ако детето е под карантина, имаме право на болничен, но ако е затворено училището поради друга причина - трябва да водим детето с нас на работа или да напуснем!

Добави коментар

Водещи новини