Вълчев за карантината: Чувствам се добре!

  • 03 ноември 2020 08:15

  • 5905
  • 1
Вълчев за карантината: Чувствам се добре!
© Кадър - БНТ

Имах контакт със заразен. Изолиран съм. Все още нямам тест. Чувствам се добре. Това заяви министърът на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в ефира на БНТ.

Що се отнася до разпространението на коронавируса в училищата, той заяви:"Ще действаме локално. На 25 училища съм разрешил онлайн обучение.Целта ни е максимум присъствие. Ситуацията не позволява всички училища да работят нормално. Ще взимаме решенията си разумно. Има допълнителни указания".

Красимир Вълчев се самоизолира

По думите му те са готови да има редуване при големите ученици.  "Като резервен вариант се обсъжда разредено присъствие в училищата на учениците от 8 до 12 клас. Не е желателно мярката да се използва в прогимназиален етап, а в началния етап мярката ще се прилага в краен случай", коментира Вълчев.

"До края на седмицата ще бъдат дадени още насоки на училищата. 600 са заразените с COVID-19 учители. Има повишен дял на учителите, които са подали молби за отпуски. Нямаме достатъчно заместващи учители", разясни част от проблемите в системата Вълчев.

Що се отнася до детските градини - то те ще бъдат последни за затваряне. При тях не може да се има компенсаторен механизъм за обучение. Променя се наредбата с която се увеличават дните в които децата ще отсъстват по решение на родителите, категоричен е образователният министър.

Последвайте канала на

Novini.bg
5905 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Селянин с колело

2020.11.04 | 14:22

1
Отивай в училище и хващай дневника.Не се крий.

Добави коментар

Водещи новини