Директор на училище: В COVID ситуацията е разумно да се увеличат извинените отсъствия на учениците

В COVID ситуацията е разумно да се увеличат извинените отсъствия на учениците по домашни причини и то най-вече в начален етап. Това заяви Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България, който е и директор на столичното 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов".

"Това би облекчило сериозно родителите на малките ученици при хрема, леки настинки и слабо неразположение. Би се намалило струпването пред кабинетите на личните лекари, в тази сложна ситуация", каза още той. 

Според него декларацията от родител, за влошеното състояние на детето, изпратена по електронен път, е добра възможност за олекотяване на дейностите в един кризисен период. Днес много родители работят от домовете си и грижата за децата им е много по-различна, от преди година, отбелязва Стаматов.

Ученик от столичното 119 СУ е с коронавирус

Той казва, че за да се случи това, е необходимо облекчаване на процедурите за отсъствия по домашни причини, както и регламентирането им за повече дни - например по 15 дни за година, при сегашни 3 дни.

"Вярвам, че родителите са отговорни към образованието на децата си и не биха допуснали злоупотреби с отсъствието им. Много неща не са същите и няма да бъдат в извънредна ситуация... Трябва да се пазим взаимно!", коментира Диян Стаматов.

Коментари

  1. 2020.09.29 | 09:38
    СЛЕД КАТО СЕ СЛУЧИ В НЕГОВОТО УЧИЛИЩЕ СТАМАТОВ СМЕНИ ТОНА ОТ ИМПЕРАТИВНО-ТОТАЛИТАРЕН КЪМ ЛИБЕРАЛЕН. ЗАЩО ТРЯБВА ДА ТИ СЕ СЛУЧИ ЗА ДА ПОЧНЕШ ДА МИСЛИШ?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет