Зам.-министърът на образованието разкри дали ще се въведе цялостно дистанционно обучение заради COVID-19

Не ни се искаше да започва така учебната година, но го очаквахме. Вече ме по-подготвени. Следим ситуацията и ще реагираме при такава ситуация. Това заяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13533

„По отношение на общия брой на разпространение на пандемията са 0,01% от общия брой ученици или един на 10 000. Не предвиждаме да има цялостно спиране на образователната система, затова и при всеки случай се минава на дистанционно обучение. Към момента няма условия за това“, увери тя.

Красимир Вълчев: Трябва да се завишат изискванията в системата на висшето образование

Михайлова коментира и темата с носенето на маски в училище. „По-важно е да се осигурят всички условия за безопасност в училище. Отговорността е споделена между учители, родители, ученици и цялото общество. Носенето на маски е елемент, чрез който да предпазваш не само себе си, но и околните“, подчерта тя.

По отношение на нарастващите случаи на COVID-19 в училищата, Михайлова заяви: "Тестването е една моментна картина. Тя може да покаже при кои учители няма симптоми и положителни резултати. В есенния сезон ще се увеличат случаите на заболели", посочи зам.-министърът.

"Към момента има желаещи студенти, които да влязат по заместване в клас", стана ясно от думите ѝ.

„Заплатите на учителите ще бъдат повишени от 1-ви януари. Това е много важен фактор за привличане и задържане на кадрите в системата. Младите учители ще освежат системата“, каза още тя.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13533

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.09.24 | 00:07
  nali e chistak -nov virusAT,ga sa pogotveite
 2. 2020.09.23 | 23:16
  А, тези учители, които НЕ УМЕЯТда работят с компютри ще ВЗЕМАТ ли ЗАПЛАТИ?! А, децата, които НЯМАТ такива условия за работа, КАКВО ПРАВЯТ?! Може би, ще им се ЧЕТЕ по радиото "Винету" или.......?!
 3. 2020.09.23 | 22:41
  Образованието е все по-лошо и онлайн обучението поне ще предпази децата, които така или иначе не мисля, че ще научат много. Преди работата за повечето учители беше призвание, сега за повечето по мое мнение е отбиване на номер на принципа ден да мине, друг да дойде, за сьжаление...
 4. 2020.09.23 | 22:06
  Зависим алкохолик и платено насекомо.Мръсен продажник!
 5. 2020.09.23 | 21:26
  Вдигайте заплатите - няма лошо , а те милите , млади кадри - от неграмотни - по-неграмотни . Горките дечица ...
 6. 2020.09.23 | 19:51
  Тези от министерството не осъзнават ли ,че много учители са около 60 годишни, имат заболявания, които ги правят рискови. Кой трябва да помисли за тях? Ще има много дела срещу мон, ако учениците заразят учители. Кой ще поеме тази отговорност? Работещите в канцелриите на МОН. Или министъра?
 7. 2020.09.23 | 19:38
  Ало,енергото ли сте?Не,водното сме.И на вас ви поздравявам майките.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет