Няма да има глоби за директори и учители, ако децата не носят маски в училищата

Няма да има глоби за училищните директори и за учителите при неносенето на предпазни маски от учениците в училищата, но директорите отговарят за всичко, което се организира в училищата. И няма директор, който да не следи в момента стриктно за хигиената, за дезинфекцията и за максималната отдалеченост между учениците. Това каза за БТА Диян Стаматов - председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, и директор на столичното 119-то Средно училище "Акад. Михаил Арнаудов".

Той е участвал в среща в Министерството на образованието и науката, на която директори на училища, социалните партньори в образованието, представители на МОН, МЗ и РЗИ, са обсъдили дали ще има глоби за училищните директори и за учителите, ако учениците не спазват противоепидемичните мерки и не носят предпазни маски в училищата.

Директори на училища поискаха спешна среща с МОН заради глоби, свързани с COVID-19

На срещата е станало ясно, че "ще има т.нар. внезапни проверки, както и по сигнал, които ще ги правят РЗИ, но не и за неносене на маски от учениците".

"На учениците, най-малко по десет пъти на ден им се повтаря от учител, от директор - да носят маски в училище. И за тях няма да има санкции, но е добре всички ученици да се предпазват, за да защитят своите учители и по-възрастни роднини. Ако децата преболедуват по-леко от коронавирус, това не е така при по-възрастните хора", коментира Диян Стаматов.

Договорихме се да се срещаме периодично, защото се намираме в сложна ситуация, свързана с коронавируса и да се създава взаимно успокояване в образователната система, добави той.

Коментари

 1. 2020.09.23 | 18:54
  И маската предпазва, така ли?......Вие сериозно ли бе? Маската нищо не предпазва! Не мога да повярвам, как всички сме послушни роби! В цял свят! Всеки знае, че е глупост и че обикновената маска не предпазва от нищо и всеки я слага!
  1. 2020.09.24 | 01:38
   защото тия дето носят маски са г0веда , и по цял ден гледат телевизия и вярват на еврейските медии
  2. 2020.09.23 | 21:30
   Точно така !
  3. 2020.09.23 | 20:13
   Браво! Точен коментар! Това е геноцид над нас и децата ни!!!!
 2. 2020.09.24 | 01:30
  а те защо изобщо трябва да носят? заради една световна лъжа от , която нашите управници се възползват ? къш!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет