43-ма първокласници са под карантина в Ямбол

Две учителки от Ямбол са с положителни проби за коронавирус, 43-ма първокласници са поставени под карантина, съобщи директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13724

Учителките са от ОУ "Петко Р. Славейков", където преди четири дни бе установена първата заразена с COVID-19 педагожка. Пробите на една учителка и двама ученици от ОУ "Йордан Йовков" също са положителни. Децата са били само на първия учебен ден, не са контактували с техни съученици в затворени помещения и класовете им не са поставени под карантина.

Последните две положителни проби са на семейство от Ямбол на 43 и на 44 години, които са на домашно лечение.

Общият брой на заразените в Ямболска област е 400, от тях 11 са в болница, 49 са на домашно лечение, 313 са излекувани, 27 са починали.

Под карантина са 159 души.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13724

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.23 | 13:39
    Прекалявате вече! Оставете учениците на мира! Как за цяло лято веднъж не чухме за заразен ученик или учител, а сега една седмица след началото на учебната година всеки ден по нещо ново? А за детските градини? Работят от месец май и до сега нищо лошо не се е случило там (като изключим некомпетентни и мързеливи възпитатели). Стига вече!
    1. 2020.09.23 | 15:58
      Няма да ги оставят, имат си сценарий и план график да изпълняват.до 13-ти октомври най-късно ще прекратят присъственото обучение и и ще затворят учлищата порадо големия брой "заразени" учители и ученици и се минава пак дистанционно.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Образование

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет