Бивш министър: Мерките в училище са много повече отколкото другаде

  • 18 септември 2020 07:30

  • 786
  • 1
Бивш министър: Мерките в училище са много повече отколкото другаде
© Bulgaria on air

Министърът беше най-точен, когато каза, че статистически при 200 заболели на ден между 10-15 ще бъдат учители и ученици. Това е статистика и тя не може да бъде опровергана по никакъв начин. Това коментира бившият министър на образованието Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент за "Денят ON AIR".

Според него в образователната сфера не може да има бум на заразени, ако няма бум в цялото ни общество.

"Мерките в училище са много повече, отколкото мерките, които се взимат в магазините, където не ти мерят температурата, когато влизаш. Мерките у нас са малко по-разчупени, отколкото в другите европейски страни. Това е максимумът, който може да поеме образователната система", допълни Танев пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че българската образователна система е била достатъчно гъвкава тази година.

Ще има допълнителни възнаграждения за учителите, които преподават дистанционно

"Не е проблемът в коронавирус, не е това, което най-много ни засяга в този момент. Нека не наблягаме на заразата повече, отколкото тя заслужава. Има много други проблеми - качеството на образованието, учителските заплати, които заслужават внимание и не трябва да отпускаме поглед от тях", категоричен е бившият министър на образованието.

Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент коментира, че навсякъде учителите са свикнали с виртуална класна стая и електронен дневник.

"Само присъствена форма няма да има само никъде по света. Ние влизаме в дигитална сфера", добави той.

Последвайте канала на

Novini.bg
786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пурко

2020.09.18 | 08:05

1
То пък един министър беше.... Бойко го беше намерил в подлеза на метрото.

Добави коментар

Водещи новини