Училищата в Смолянско са с три по-малко

  • 15 септември 2020 13:48

  • 335
  • 0
Училищата в Смолянско са с три по-малко
© Pixabay

Училищата в област Смолян посрещнаха днес 9119 ученици, от които 656 са първокласниците, според информация от Регионалното управление по образование. От тази учебна година опустяват класните стаи в три училища, закрити заради недостатъчно ученици - в селата Осиково, Селча и Средец. Учениците в областта са с 37 по-малко от общия брой през миналата учебна година, като от РУО отчитат намаление при децата, напускащи областта, за да продължат средното си образование в други учебни заведения.

При засилени противоепидемични мерки бе открита учебната година в 58-те училища в областта. Заради епидемичната обстановка, училищата спират кабинетната система, всеки клас ще учи в своя стая. Децата ще се хранят в столовете и бюфетите по график, така че да се спазва дистанция. На училищните ръководства е препоръчано родителските срещи да бъдат организирани онлайн. Всички училища са с изцяло електронни дневници. В училищните библиотеки няма да се допускат повече от двама ученика едновременно. Училището в с. Грохотно вече е осигурило и термометри за по-прецизен сутрешен филтър.

Притеснени ли са родителите на учениците заради COVID-19?

Общо 1234 учители преподават в училищата в областта, а 323- в детските градини. В РУО се създава банка с кадри, обобщавайки информацията за пенсионирани учители, които са трудоспособни и могат да заместват отсъстващи титулярни преподаватели при възможна нова епидемична вълна.

Последвайте канала на

Novini.bg
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини