Психолог: Думата "изолатор" буди тревожност

  • 15 септември 2020 09:38

  • 329
  • 0
Психолог: Думата "изолатор" буди тревожност
© Pixabay

Социалната дистанция ще се усети още от днес, когато в училищния двор ще бъдат само ученици от първи, пети, осми и 12 клас. Няма да се насладят на първия звънец всички ученици в училищата. Това каза пред БНР училищният психолог в столичното 137 СУ „Ангел Кънчев“ Гергана Крумова.

"Изискванията, които училището налага като противоепидемични мерки, не са приумица", подчерта Крумова в предаването „Преди всички".

Вижте насоките на МОН за училищата заради COVID-19!

Относно това как ще се възприемат маските, психологът каза:

„Разбира се, това да се срещнем лице в лице, да се усмихнем, да разпознаем емоцията, която носи другият, е изключително важна. Но когато на децата, на учениците се обясни защо е необходимо да се носят маски – че то предпазва най-вече техните учители и техните родители, мисля, че това не би имало последствия върху психиката на децата“.

Тя смята, че в настоящата ситуация родителите трябва да си сътрудничат с училището. Психологът намира за основателно притеснението на родителите, че ще има изолатори.

„Самата дума „изолатор“ буди изключително голяма тревожност не само у децата, но и у възрастните. Аз смятам, че тя е крайно неподходяща“, отбеляза психологът.

Последвайте канала на

Novini.bg
329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини