В област Плевен ще открият новата учебна година 103 училища

  • 14 септември 2020 10:49

  • 212
  • 0
В област Плевен ще открият новата учебна година 103 училища
© pexels

В област Плевен ще открият новата учебна година 103 училища; в пет ремонтите не са завършени. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен Албена Тотева.

Готовност за началото на учебната година е създадена в 77 детски градини, шест центъра за подкрепа на личностното развитие и два центъра за специална образователна подкрепа. В голяма степен училищата и детските градини са обезпечени с педагогически специалисти, посочи Тотева. Тя уточни, че за ограничаване рисковете от разпространение на COVID -19 са осигурени дезинфектанти, а педагогическите съвети са приели правила за работа в условията на пандемията.

Всички учебни заведения са осигурени със средства за отопление през есенно-зимния сезон. Към момента ремонтни дейности се извършват в пет училища, като те ще продължат и след 15 септември, но няма да пречат на учебния процес, увери Тотева. Проблеми с ремонтите имат само една детска градина и едно училище, които отново ще бъдат посетени от РЗИ, отбеляза тя.

В община Хасково първият звънец ще бие за 778 деца

За новата учебна година 5-годишните деца в област Плевен са 1659, а на 6-годишните - 1650 - в сравнение с предходния период се наблюдава запазване на броя. Записаните първокласници са 1861, от тях 1697 са обхванати в групи за целодневна организация на обучението, добави Албена Тотева.

Последвайте канала на

Novini.bg
212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини