Започва ударно строителство на детски градини в София

  • 30 юли 2020 18:17

  • 917
  • 4
Започва ударно строителство на детски градини в София
© pixabay

Два държавни терена за изграждане на детски градини и училище в район „Студентски“, ще предостави на Столична община Министерство на образованието. Това беше решено на заседание на Министерски съвет днес.

Две сгради на Министерство на труда и социалната политика в „Младост“ и „Люлин“ ще бъдат освободени и ще бъдат превърнати в детски градини. 50 млн. лв. от държавния бюджет се предоставят на Столична община целево за изграждане на детски градини и разкриване на нови места за децата.

МС с ново извънредно заседание - прие много важни решения

Към момента Столична община подготвя проектите за строителство на 16 сгради на детски градини. За строителството им ще бъдат използвани, предоставените от Министерски съвет средства.

За 4 нови детски градини са издадени разрешения за строеж – това са детските градини в „Горна Баня“, „Възраждане“, „Подуяне“ и „Кремиковци“. На етап проектиране са детски градини в райони „Красно село“, „Оборище“, „Младост“, две във „Връбница“ – в кв. „Обеля“ и в с. Мрамор, две в „Панчарево“ – в с. Казичене и с. Бистрица, в две в „Надежда“, и две в „Люлин“.

Предстои да започне проектиране на нова детска градина в кв. „Манастирски ливади – запад“. Столична община работи за отчуждаването на терени за детски градини в кв. „Манастирски ливади-запад“, „Кръстова вада“, „Витоша ВЕЦ Симеоново“ и „Връбница“.

С решение на Министерски съвет по-рано тази година на Столична община бяха предоставени 15 млн. лв. С тях се изграждат детска градина в „Манастирски ливади-изток“ за 8 групи, в район „Люлин“ за 5 групи и до месец ще започне изграждане на нова детска градина в район „Витоша“, м. „Павлово Бъкстон“ за 5 групи и училищна сграда за две подготвителни групи в кв. „Бояна“.

В момента Столична община изгражда 13 сгради на детски градини, от които 9 ще бъдат завършени до края на 2020 г. Предстои да започнем строителство и на още 4 сгради - на две нови ясли, едно разширение за яслена група в „Кремиковци“ и преустройство на сграда в „Триадица“ за две нови групи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
917 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тоти

2020.08.04 | 21:03

4
Права е Рени. Да, всеки има право на избор, но ако тази година няма ДГ за 5000 деца, следващата ще са 7000. При този поток от провинцията, как да стане. И да се върнем на правото на избор на родитилите. Колко от тях избраха ЧДГ?! Много. А къде са парите за децата им, г-н Министър?!
мутри вън

2020.07.31 | 06:50

3
Хората му искат оставката, той се прави на ударен. Щял да строи детски градини. Ще ги строи ако извади собствени пари от чекмеджето.
удърно започва

2020.07.31 | 00:29

2
пълненето на чекмеджета + чат-пат по некоя градинка в райони на живеене на богаташи и бизнесмени
Рени

2020.07.30 | 19:28

1
То ако може цяла България да се събере в един град. Пълна тъпотия.

Добави коментар

Водещи новини