Красимир Вълчев: Не знаем кое е най-доброто за днешните деца и това е най-голямата драма

  • 29 юни 2020 08:54

  • 2087
  • 6
Красимир Вълчев: Не знаем кое е най-доброто за днешните деца и това е най-голямата драма
© БТВ

Изпитите след 7-и клас минаха нормално. Тепърва ще правим по-задълбочени анализи за електронното образование, но присъствието в класната стая си остава най-доброто обучение. Разбира се, като цяло сме доволни, че системата се справи в тази трудна ситуация, но трябва да ни остане амбицията от подобряване на резултатите. Това сподели в ефира на "Тази сутрин" по bTV образователният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 по повод националното външно оценяване след 7-и клас и обучението в електронна среда от вкъщи.

По отношение на предвижданите интегрирани тестове след 7-и клас министър Вълчев посочи, че още преди четири години МОН е възприело т.нар. компетентен подход.

Днешните деца трябва да притежават комплекс от професионални компетентности, а това се добива с методите на преподаване, като математиката и българският език са основните компоненти, тъй като те мерят базовите знания. Но освен тях трябва да стимулираме децата да учат и природни науки, коментира той.

Излязоха оценките от изпитите след 7-ми клас

Частните уроци са полезни от гледна точка на това да бъде накарано детето да учи допълнително. Така или иначе няма изпит, който веднъж завинаги да ти гарантира сигурна писта в живота. Утрешното общество ще цени знаещите, можещите и интелигентните хора и все по-малко ще се търси какво си учил, а какво можеш и умееш. Ние не знаем за днешните деца кое е най-доброто и това може би е най-голямата драма. Днешните деца ще живеят в една ера на технологиите, ето защо дигиталната креативност в училищата ще бъде ключова, допълни просветният министър и отбеляза, че предстои изучаването на чуждите езици да бъде намалено с половин час, докато уроците по математика ще бъдат увеличени с трийсет минути.

Красимир Вълчев обяви важни промени, свързани с матурите, НВО и учебните програми

На въпрос за проверката на КПКОНПИ министър Вълчев още веднъж увери, че няма никакви притеснения и че данните, подадени от него, са абсолютно коректни.

Последвайте канала на

Novini.bg
2087 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Мизерия

2020.06.30 | 17:20

6
Ти и Сачева изчезвайте,че сте ми черни ,не затривайте българските деца,съжалявам че не пазя старите си учебници,повече истина имаше в тях,поднесена човешки,разбираемо,а не дигитално-симолационно
турбо

2020.06.29 | 16:56

5
некадърници
щом незнаете и това

2020.06.29 | 16:55

4
направо не сте за там, некадърници
Хр. Стоянов

2020.06.29 | 10:20

3
Основните човешки ценности! Чистота на отношенията, уважение към цялата природа, търпимост и непримиримост. Къде е границата между тях. Морална система. В основата е философията на морала, а всички други дейности са производни. Аз съм дълбоко убеден, че нашите предци са прозряли тези истини. Но историческите "стечения" са изтрили от паметта ни резултатите от техните усилия.
?

2020.06.29 | 09:41

2
Не затрупвайте децата с материал ,това не го ли разбирате !Едва го усвоили или не ,препускате нататък да гоните "Михаля "!!!Математиката е изградена на принципа на веригата,ако една брънка се скъса или не е на мястото си, детето,което и да е дете, приключва с нея !Тези неща са ви пределно ясни и въпреки това ...Какво въобще правите там...високо ,а не говорите с народа ,на кого искате да приличате и защо унищожавате поколение след поколение???Разгледайте и усвоете друг модел,примери колкото щеш-испания-където децата връщайки се от училище посвещават времето си на общуване ,игри ,мама и тати!!!Швеция и т.н.Работете качествено ,че ни омръзнахте с вашите експерименти и некомпетентност!
Ами

2020.06.29 | 09:25

1
Аз ще ти кажа бе смотаняк!Учете децата на патриотизъм и морал,ти ли не знаеш как?

Добави коментар

Водещи новини