Кабинетът одобри задължителна предучилищна за 4-годишните

  • 17 юни 2020 14:04

  • 1014
  • 1
Кабинетът одобри задължителна предучилищна за 4-годишните
© Pixabay

Предучилищната да бъде задължителна за 4-годишните деца предвиждат одобрени от правителството промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

Обхващането в детска градина на четиригодишните е изключително важно за езиковото, емоционалното и социалното им развитие, се посочва в мотивите на правителственото решение. В същото време се дава възможност на родителите да са активни на пазара на труда.

В държавния бюджет са предвидени 10 милиона лева за въвеждане на задължително предучилищно образование за 4-годишните и за подпомагане заплащането на такси от родителите, които са в неблагоприятно социално положение.

Съществена промяна е и въвеждането на трайна законова уредба за обучение от разстояние в електронна среда. Такова обучение може да се използва от училището при грипни епидемии или други непредвидени обстоятелства, поради които компетентен орган е разпоредил преустановяване на присъствените учебни занятия във всички училища в определен регион или в цялата страна.

 

Образователният министър обяви важни законови промени за 4-годишните и дистанционното обучение

 

Обучението от разстояние в електронна среда може да се прилага и за ученици, които по-здравословни или други уважителни причини не могат да посещават училище  - за не повече от месец.

Novini.bg
1014 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оня

2020.06.17 | 16:08

1
ГАДОВЕ,ЖЕСТОКИ УБИЙЦИ НА НАШИТЕ ДЕЦА! ОТНЕХТЕ ИМ ДЕТСТВОТО,ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ!

Добави коментар

Водещи новини