РУО - Варна стартира дигитална информационна кампания в помощ на седмокласниците

  • 12 май 2020 09:33

  • 729
  • 0
РУО - Варна стартира дигитална информационна кампания в помощ на седмокласниците
© Pixabay

През тази седмица ще стартира информационна дигитална кампания, която да помогне на завършващите седми клас да направят избор къде да продължат да учат, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието /РУО/ във Варна Венцеслава Генова. Още през тази седмица започва първият етап на инициативата и всяка гимназия в региона ще има възможност да представи своята визитка на страницата на РУО.

От 18 май кампанията ще се разпростре в радио- и тв-ефира, допълни Генова. По думите й местните представителства на БНР и БНТ ще излъчат серия интервюта с ръководители на училища, които ще могат да представят специалностите и условията в своите учебни заведения.

През настоящата година за пръв път във Варна ще бъде открита паралелка по компютърна анимация, каза още Генова.

По думите й планирано е и разкриването на нови професии в областта на химията и шивашката промишленост.


Акцент по време на кампанията ще бъдат предлаганите от учебните заведения възможности за дуално обучение, към което интересът става все по-голям, допълни началникът на РУО. Според нея ще бъде обърнато голямо внимание и на специалностите, типични за Варна, в сферата на корабостроенето и корабоплаването.

В тези браншове има остър недостиг на кадри, въпреки че заплатите са атрактивни, обясни Генова. Тя допълни, че докато специалностите, свързани с туризма, се радват на голям интерес сред учениците, то за техническите желаещите са твърде ограничен брой.

Последвайте канала на

Novini.bg
729 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини