Училищата трябва да попълнят анкети за напредъка по учебните предмети в 4-и, 7-и, 10-и и 12-и клас

  • 28 април 2020 17:10

  • 1682
  • 0
Училищата трябва да попълнят анкети за напредъка по учебните предмети в 4-и, 7-и, 10-и и 12-и клас
© Pixabay

Директорите на училищата трябва да попълнят анкети за напредъка на учениците им по учебните предмети, изучавани в четвърти, седми, десети и в 12-и клас. Това съобщават от Регионалното управление на образованието в София-град директорите на столичните училища за писмо от заместник-министъра на образованието и науката във връзка с необходимостта от обратна връзка за напредъка в обучението в условията на извънредното положение.

Учениците в страната учат дистанционно от 16 март, като предстои Министерството на образованието и науката, заедно със синдикалните и родителските организации, да вземе решение как ще се завърши учебната година и на кои дати ще се състоят държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване.

Учениците се връщат в час само за български и математика?

През тази година, както и в предишни години, учениците от четвърти и от седми клас ще имат национално външно оценяване. За първи път се предвижда и в десети клас също да има национално външно оценяване. Според новия Закон за предучилищното и училищното образование десети клас е последният клас от първия гимназиален етап, в края на който чрез националното външно оценяване ще се измерват резултатите от обучението на учениците.

Анкетите трябва да се попълнят до 30 април, като към тази дата трябва да бъде отразена каква е ситуацията в паралелката в съответното училище, която е най-назад в преподаването на материала по всеки учебен предмет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1682 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини