Вълчев: Няма да има материал на матурите, който да не е изучаван

  • 05 април 2020 18:04

  • 3509
  • 2
Вълчев: Няма да има материал на матурите, който да не е изучаван
© Булфото (архив)

Средно сме на 70% от учебния материал. Няма да има уроци на матурите, които да не се учени. Това заяви пред "Неделята на Нова" по Нова телевизия министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32002

"Децата учат сега повече от в учебните часове", каза още министърът за електронното обучение и заяви, че то ще се оцени най-добре на матурите. 

Предизвикателствата пред образователна система по време на пандемия

"Електронното обучение замести ефективно часовете. Голяма част от училищата използват електронни платформи", разкри Вълчев. 

Предлагат нови дати за матурите на учениците от 7 и 12 клас

"Няма да минем без загуби - в извънредна ситуация сме. В детските градини се губи образователния процес, защото екраните са вредни за деца на тази възраст. Има и детски градини провеждат консултации", коментира образователният министър. 

"Важно е лятото да има работещи детски градини, защото много голяма част от родителите ще останат без отпуски", разкри Вълчев.

"Ще има наваксване в медицинските практики след кризата. Ще се компенсира през лятото", заяви министърът на образованието.  

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
3509 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Я стига

2020.04.06 | 00:45

2
За кво са им тези матури и НВО.само глупости
Реалист

2020.04.06 | 00:20

1
Скрий се бе смешник. Учат друг път. Учителите не могат да се оправят с компютрите та децата. Учат родителите. Кви матури бе. Кво научиха досега. Пълно фиаско

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини