Просветният министър: В условията на електронна среда децата даже учат повече

  • 30 март 2020 18:45

  • 2115
  • 2
Просветният министър: В условията на електронна среда децата даже учат повече
© Кадър - БНТ

Трудно е да се направи обща оценка на образователния процес в момента, но резултатите, които получаваме от цялата страна, показват, че сега в електронна среда децата учат даже повече.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Това обяви в предаването "Още от деня" по БНТ министърът на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. "Учителите имат подадени разпоредби от МОН и ги спазват. Учителите комуникират индивидуално или групово с децата. Опитваме са да компенсираме това, че не може да се осигури присъствие в клас. Дистанционното обучение стартира много добре. Искам да благодаря на всички - учители, родители, деца. Те показаха, че спокойта е добра и се получава постепенно добра организация. Никой не беше подготвен за тази ситуация. Не е важното да седиш в час, за да получиш нужните знания. Важното е да провокираме интереса на децата и да ги мотивираме да четат извън учебния час и през целия си живот. Мисля, че бяхме забравили колко са важни учителите. Сега родителите разбират колко тежка и отговорна е тяхната работа. Родителите могат да посещават виртуалната класна стая и да видят каква е реалната обстановка, при която работят учителите. Искам отново да благодаря на всички учители. Виждам една сериозна мобилизация при всички. Учителите не са изоставили нито един ученик. Тези, които не могат да участват в дистанционното обучение - учители, медиатори, директори им носят материалите по домовете", разкри образователният министър.

Красимир Вълчев: Близо 90% са се включили в дистанционното обучение, другите нямат и книги

"Добрата новина е, че стартирахме успешно електронното обучение. Даже мога да кажа, че на много места се навакса изоставеното заради грипната ваканция. Тези дни, в които има електронно обучение, ще се приравнят към присъствените учебни часове. Като приключи ситиуацията, ще направим разбор колко още часове ще се необходими, за да се завърши учебната година. Тази оценка ще е индивидуална за всяко едно училище. Повече ще отучват тези деца, които сега не участват в дистанционното обучение. Със сигурност няма да има нулева учебна година. Сигурно ще има удължаване, но всичко ще се реши, когато приключи карантината. По-добре е да не говорим затова сега, за да не създаваме още повече неяснота, защото сега някъде ще излезе като новина, че ще има удължаване на учебната година без да се разяснят всички подробности. Има много условности и всичко ще се реши, когато приключи карантината. Всичко за висшето образование ще се случи на база съглъсуване на всички страни в света. Най-вероятно това ще стане следващия месец", прогнозира за финал Вълчев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
2115 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.04.01 | 11:44

2
БОЖЕ КАКЪВ ТЪПАНАР ИМАМЕ ЗА МИНИСТЪР
Киро

2020.03.30 | 21:02

1
Боже нека е грях, искам някой ден да с е р а на тях

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини