Министърът на образованието: Удължаването на учебната година не е неизбежно

  • 30 март 2020 09:53

  • 2414
  • 1
Министърът на образованието: Удължаването на учебната година не е неизбежно
©

Вариантите за приключването на учебната година все още са няколко, каза пред БНР министърът на образованието Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. Удължаването на учебната година не е неизбежно, зависи колко ще продължат мерките, подчерта той в предаването "Преди всички". „Ако имаме 2-3 седмици накрая, няма нужда от удължаване. Някъде може би ще трябва повече часове да се вземат – например практики в професионалните гимназии.”

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

„Едно е да възстановим в началото, друго - в края на май, трето - юни месец. Най-вероятно ще бъдат отложени част от изпитите – тези, които са по-рано, при възстановяване през май месец, дори в края на април”, очерта възможното развитие на ситуацията Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009

Голяма част от часовете от учебния план в момента се провеждат успешно в електронна среда, но има такива, които не могат да се проведат. „Ще трябват на някои 5, на други - 10 или 15 дни за приключване на учебната година. Необходими са няколко дни за оценяване – годишно, срочно”, уточни просветният министър.

По данни на МОН 90% от учениците са обхванати от дистанционното обучение, както и 96 на сто от училищата.

 

Красимир Вълчев: Близо 90% са се включили в дистанционното обучение, другите нямат и книги

 

„В момента не се поставят оценки. Учителите си отбелязват активността, ангажираността на учениците, това дали се справили с проекти, което ще се отрази по-нататък на оценяването им. Това мисля, че е разумното. Все пак всички скочихме в ситуация, се озовахме в ситуация, която беше неочаквана, непредвидена. Трябваше дозирано да направим крачките, в това число и с оценяването”, коментира просветният министър.  

Всички излязоха извън коловоза, в който обикновено работят, посочи Вълчев.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
2414 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.03.30 | 21:45

1
Ташак

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини