Красимир Вълчев: Близо 90% са се включили в дистанционното обучение, другите нямат и книги

  • 29 март 2020 18:59

  • 1910
  • 2
Красимир Вълчев: Близо 90% са се включили в дистанционното обучение, другите нямат и книги
© Булфото (архив)

"Опитваме се да покриваме минимумите в учебните програми. 89 % близо 90 % са се включили в дистанционното обучение. Останалите 11 % са деца, които нямат таблети и няма електронни устройства, няма книги и отношение към образованието". Това каза в предаването "Беновска пита" по Канал 3 министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

"2/3 е нещо смесено, интернет и носене на материали вкъщи. Електронното обучение ще бъде приравнено, една част от практиките могат да се случат вкъщи, например готвят. Други изискват специално оборудване. Възможно е да има малко удължаване, но то ще бъде диференцирано. 1-2 седмици накрая ще се вземат присъствено", обясни той.

Вижте какво ще се случи с учебната година и колко време може да се удължи тя

"След 12 клас ще се вземе съгласувано решение да се отложат кампаниите. След 7 клас по същия начин, но няма как да бъдат отменени. Тази година всичките ни планове за пролетта се объркаха, през лятото се надяваме да се възстанови нормалния живот. Висшите училища ще се съобразят", каза още Вълчев.

"Ще има възможност за онлайн кандидатстване и изпити. Проблемът е, че някои специалност много трудно се провежда обучение онлайн, най-вече медицинските специалности. Педагогическия персонал е в платен отпуск, най-вече в детските градини и учителите по физическо. Някои от родителите са в принудителен отпуск, има вече намаление на БВП. Обмисляме училищата да предложат летни занимания, които сега не могат да бъдат предложени", коментира министърът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1910 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.04.09 | 09:24

2
ВЕДНАГА МАХНЕТЕ ТОЗИ БЕЗМОЗЪЧЕН ОЛИГОФРЕН
Цветан Цветанов

2020.03.29 | 21:40

1
А, на други не им трябват КНИГИ, защото са "прочели" "Винету"!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини