Безпроблемно се провежда обучението в електронна среда в област Русе

  • 16 март 2020 14:25

  • 677
  • 1
Безпроблемно се провежда обучението в електронна среда в област Русе
© Pixabay

Обучението в електронна среда в област Русе преминава безпроблемно. Това коментира за БТА началникът на Регионалното управление на образованието в Русе Росица Георгиева.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

По думите ѝ всички 70 училища в региона са създали различни варианти за влизане в електронна среда. На места е имало за кратко прекъсване на интернет връзката.

Георгиева каза, че 18 учители са заявили, че нямат компютри, в дома си. Устройства ще им бъдат предоставени от съответните училища, в които работят.
Георгиева каза още, че 984 ученици от общо 21 000 в областта също нямали компютър или интернет в дома си. По думите й това са деца от социално слаби и уязвими групи.
"Медиаторите и социалните работници, при спазване на изискванията за хигиена, ще им предоставят хартиени варианти със задачи за седмицата", каза Георгиева.
Тя даде пример, че се е включила в онлайн класна стая на професионалната гимназия по туризъм.

"Учениците имаха час с учителя по теория на готварството. Някои от децата бяха дори с униформи. Много е вълнуващо за тях", коментира Георгиева.
Началникът на Регионалното управление на образованието обясни, че при обучението в електронна среда се спазват изискванията за работа с дисплей. За малките деца - от първи до четвърти клас, определеното време е не повече от 20 минути по даден учебен предмет, а при големите - от пети до 12 клас, не повече от 30 минути.

 

Просвета е партньор на МОН в създаването на видеоуроците с учители

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Десислава Станева
677 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Родител

2020.03.16 | 19:49

1
Родители на деца завършващи 12ти клас, събудете се и направете нещо за децата си. До този момент правителството прави всичко по силите си да спаси (евентуално)най-засегнатите на възраст над 60г, като въвежда ограничения водещи до провал в обучението на децата ни в 12ти клас. След две седмици грипна ваканция сега е време за дистанционно обучение за което училищата не са готови. Отново отчитайки ефективните мерки най-безочливо децата от 12ти клас ще се явяват на матури и кандидат студентски изпити без да са готови за това, а извинението за слабите резултати ще бъде тя

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини