МОН: Дните от 6-и до 11-и март се обявяват за неучебни

  • 05 март 2020 17:00

  • 5454
  • 1
МОН: Дните от 6-и до 11-и март се обявяват за неучебни
© Pixabay (архив)

По препоръка на Националния оперативен щаб и заповед на министъра на здравеопазването дните от 6 до 11 март 2020 г. се обявяват за неучебни за училищата в цялата страна,съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката.

Заповедта се издава във връзка с регистрирания нов епидемичен подем от грип и остри респираторни заболявания и в условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план. Целта е превенция и ограничаване разпространението на вирусните заболявания и опазване здравето на децата и учениците.

Грипна епидемия в цялата страна от 6-и до 11-и март

Занятията в училищата ще бъдат възобновени на 12 март (четвъртък). Учебният материал следва да бъде преструктуриран по преценка на преподавателите. Препоръчва се на университетите да ограничат провеждането на занятия и упражнения в този период. Детските градини остават отворени при задължително изискване за медицински преглед на входа и съблюдаване за недопускане на болни или неизлекувани деца. Следва и да се предприемат засилени мерки за почистване и дезинфекция в помещенията, както и за спазване на постоянна хигиена. По решение на родителите и семействата децата може да не посещават детска градина в определения превантивен ограничителен период до 12 март.

В десет области е обявена грипна ваканция

В този срок ще бъдат отменени и областните кръгове на олимпиадите и състезанията за учениците. Нови дати ще бъдат допълнително обявени.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5454 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Георги Григоров

2020.03.05 | 20:11

1

Пародия

Добави коментар

Водещи новини