В шуменско училище ученици влизат в клас само след преглед на входа

  • 28 февруари 2020 13:07

  • 342
  • 0
В шуменско училище ученици влизат в клас само след преглед на входа
© pixabay

Специален пропускателен режим въведоха във Второ основно училище "Д-р Петър Берон" в Шумен.

До учебни занимания ще бъдат допускани само здрави ученици, като за това ще следи комисия от медицинското лице в учебното заведение, дежурния учител и директора. Проверката се извършва на входната врата, като учениците, за които има съмнения за проблеми със здравето, ще бъдат връщани на родителите.

Засилват хигиената и в училищата заради коронавируса

Причината за взетите мерки са многото заболели от грип, по думите на директора Павел Павлов, цитиран от БТА. "Миналият петък имаше две паралелки само с по няколко деца в тях. В моята педагогическа кариера не бях виждал такава масовост. В понеделник седем паралелки бяха под 50% и заболелите деца бяха над 25% в цялото училище. Затова след педагогически съвет обявихме два неучебни дни", каза Павел Павлов.

След като учебните занятия са възстановени, вече се измерва температурата на влизащите ученици със специално закупен безконтактен термометър. Това е превантивна мярка и срещу опасността от коронавирус.

"Симптомите на коронавируса са подобни на грипа. Нека да вземем превантивни мерки, нищо лошо няма в това. Много е вероятно и да ни задължат да прилагаме тази мярка", каза още Павлов. Директорът посочи, че от 531 ученици по списък в първа смяна са присъствали 241. В четири паралелки не е имало нито едно дете.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
342 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини