В Пловдив се създава Немско-български център за езикови и професионални компетенции

  • 06 февруари 2020 14:15

  • 438
  • 0
В Пловдив се създава Немско-български център за езикови и професионални компетенции
© Община Пловдив

Немско-български център за езикови и професионални компетенции е един от трите проекта, който община Пловдив ще изпълни в сътрудничество с Германо-българската индустриално-търговска камара /ГБИТК/ в Пловдив, съобщават от пресцентъра на общината.

Сътрудничеството е било договорено между кмета на града Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на, почетния консул на Германия в Пловдив Мариана Чолакова и председателя на камарата Митко Василев.

АИКБ и СУ ще си сътрудничат за подобряване на интеграцията между бизнеса и образованието

Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на се е ангажирал със съдействие за осигуряване на сграда, в която да се помещава Немско-българският център, като амбициите на учредителите му е той да получи сертификат от българския Гьоте-институт, за да може да провежда изпити и да издава сертификати за определено ниво на владеене на езика. Вариантите са центърът да се помещава в Данчовата къща или в сградата на Германо-българското дружество "Саксония-Анхалт".

Подобен сертификат, наречен "печатът на Гьоте", се дава само в София и Варна, а нашата цел е и Пловдив да стане база за провеждането на тези престижни изпити, обясни Чолакова.

Кметът е приел и още една идея на гостите - за връщането на коледния немски базар, като се намери подходящо място за поставянето на атрактивните дървени къщички. Почетният консул е поканил Здравко ДимитровЗдравко ДимитровЗдравко Димитров Димитров е български политик, Областен управител на област Пловдив. Роден е на на работна закуска през октомври, на която ще се срещне с германския бизнес, за да обсъдят перспективите в развитието на икономиката в региона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
438 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини