Заради напрежението, омбудсманът свика среща за предучилищното образование

Омбудсманът Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент организира, съвместно с министъра на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, дискусия на тема: „Възможности и предизвикателства при въвеждане на задължително предучилищно образование за четиригодишните деца“.

Събитието ще се проведе утре от 14.00 часа в институцията на омбудсмана – гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 22.

Форумът е провокиран от жалби и сигнали на родители до доц. Ковачева, които споделят своите тревоги, свързани с предприемане на реални действия за въвеждане на задължително предучилищно образование за 4-годишните деца, което се очаква да влезе в сила през учебната 2020/2021 г. Целта на дискусията е да се чуят всички мнения по темата и да се предложат конкретни решения, които да подпомогнат процеса по въвеждането на тази политика.

Омбудсманът към просветния министър: Задължителна предучилищна за 4-годишните - да, но без такси!

Омбудсманът вече изпрати становище до Министерството на образованието и науката, в което постави редица въпроси, относно целия процес, съпътстващ въвеждането на предучилищна за 4-годишните, с фокус правата и интересите на децата и доколко системите са готови да осигурят адекватно образование.

Поканени да участват в дискусията са още министърът на труда и социалната политика, министърът на здравеопазването, представители на граждански и родителски организации, институции и местна власт, директори на детски градини и училища, представители на академичната общност и др.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет