Кандидатстването за статут на българско неделно училище в чужбина ще става по електронен път

  • 15 януари 2020 12:51

  • 241
  • 0
Кандидатстването за статут на българско неделно училище в чужбина ще става по електронен път
© Pixabay

Кандидатстването за вписване в Списъка на българските неделни училища в чужбина от тази година ще може да става по електронен път, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

На сайта на МОН в раздела "За българите зад граница" е разработен специален модул за желаещите да получат финансиране от държавния бюджет за подпомагане на обучението по български език и литература, история и цивилизации, и география и икономика на България. Срокът за подаване на предложенията е до 31 януари 2020 година.

Всеки пети учител пред пенсия

Право да кандидатстват имат организации на българи, живеещи извън Република България, регистрирани съгласно законодателството на съответната държава за извършване на образователно-културна дейност, задгранични представителства, православни църковни общини и Славянобългарският манастир "Св.Великомъченик Георги Зограф" в Атон, Гърция.

Изискванията към кандидатите са подробно описани в Постановление номер 90 на Министерския съвет за българските неделни училища в чужбина, което също е публикувано в сайта на министерството

Novini.bg
241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини