Русенският университет е домакин на международна младежка конференция

  • 20 декември 2019 12:43

  • 201
  • 0
Русенският университет е домакин на международна младежка конференция
© Русенски университет

Русенският университет е домакин днес на международна младежка конференция "Повратна точка: 20 години от подписването на Пакта за стабилност в Югоизточна Европа", съобщават от висшето училище.

Ректорът чл.-кор. проф. Христо Белоев е открил форума с темата за възникването и развитието на "Българо-румънския интеруниверситетски Европа център"/БРИЕ/, който възниква като проект по Пакта за стабилност в Югоизточна Европа въз основа на инициатива на Конференцията на Германските Ректори през 2000 година.

От висшето училище информират, че, през 2002 г. са приети първите международни студенти. През 2006 г. влиза в сила спогодба за сътрудничество и взаимна помощ при осъществяване дейността на БРИЕ между правителствата на Румъния и на България.

Русенски студенти спечелиха национално състезание по медиация

По време на конференцията Ева Първанова, докторант към Русенския университет, е представила визуализиран разказ за събития, граници и хора в историята на БРИЕ. Програмата на форума продължава с дискусия, водена от директора на БРИЕ доц. д-р Мими Корнажева. Тя е свързана с отношенията между Европейския съюз и Западните Балкани.

Последвайте канала на

БТА
201 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини