Кметът на Кърджали разкри на какво се дължи пропадането на стълбище в училище в града

  • 11 декември 2019 07:53

  • 870
  • 0
Кметът на Кърджали разкри на какво се дължи пропадането на стълбище в училище в града
© Кадър - БТВ

Добрата новина от тази ситуация е, че всичко свърши добре. Остават само притесненията на родителите и уплахата на децата.

Това каза пред камерата на БТВ кметът на Кърджали Хасан Азис, който коментира вчерашния инцидент в училище "Отец Паисий" в града, при който пропадна стълбище. "Според специалистите пропадането се дължи на динамичните натоварвания, които конструкцията не е издържала. Пропадането няма общо с ремонта и поставянето на инвалидна рампа. Още днес се събира Кризисния щаб на общината, в който се включват и всички държавни институции. Ще се направи пълно изолиране на стълбищните клетки. Предвиждаме старите стълбищни рамена да бъдат напълно премахнати и заменени с изцяло нови. Със сигурност трябва да се направи цялостно строително обследване на сградата", категоричен бе Азис. 

Евакуираха деца от училище в Кърджали, мазилка паднала на стълбите

Стана ясно още, че учениците  излизат  във ваканция до края на седмицата. Ако се наложи по-дълъг ремонт в училището, децата от горните класове ще бъдат пренасочени към други учебни заведения в града, докато по-малките ученици ще продължат своето обучение в ОУ "Отец Паисий"

Последвайте канала на

Филип Епитропов
870 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини