Гледай на живо

Ексклузивно: Борислав Михайлов в студиото на Sportal.bg

Учителите обикаляли домовете на децата, спрени от клас в Пазарджик

  • 10 октомври 2019 09:27

  • 565
  • 1
Учителите обикаляли домовете на децата, спрени от клас в Пазарджик
© Нова телевизия

18 деца не са отишли в сряда на училище в Пазарджик, след като и там в махалата беше пуснат слух за отнемането на деца. Родителите отишли да си ги приберат в понеделник, а във вторник не ги пуснали на училище. Затова на директорът и учителите в учебното заведение им се наложило да ходят по домовете, за да обясняват, че ничие дете няма да бъде отнето и да връщат децата в клас. В училището се обучават около 200 ученици.

Родителите отказаха да разкажат защо се е стигнало до напрежението и от къде идва сигнала.

Във вторник дойдоха две майки и събощиха на бодигарда, че се носи слух в махалата, че искат да откраднат децата им. Веднага ме уведомиха. Разговарях с тях и им обясних, че това е лъжа. През това време дойдоха още 10 майки. Част от родителите казаха, че слухът идва от социалните мрежи, други са чули по телевизията. После си взеха децата и си тръгнаха, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Веселин Чавдаров, директор на училище "Кирил и Методий".

Той поясни, че, след като учителите отишли лично по домовете да говорят с родителите, децата се върнали на училище. По думите му обстановката вече е спокойна. Някой пусна лъжата с цел да навреди на образованието. Тези родители са с ниска грамотност и вярват на слуховете. Очаквам днес всички ученици да се върнат в класните стаи, каза още Веселин Чавдаров.

 

Novini.bg
565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Жалко

2019.10.10 | 10:13

1

Как няма да ходят, само че става новина щото това е модерно последните 3 дни. В по-малките населени места от години директори пращат учители в края на лятото да ходят по домовете на контингента да ги молят да си пуснат децата на училище, за да не се закрие. Обещават им какво ли не... Пускат ги в по-горен клас ей така, ромейчетата в 7ми клас името не могат да си напишат, но до там се докара цялата ни образователна с-ма. Всеки си затваря очите само за да оцелее. Най-жалкото е че всеки се прави че това не съществува , щом се правим че не виждаме проблем, значи проблем не съществува

Добави коментар

Водещи новини