Бисер Петков: Стратегия за детето няма, прави се целенасочена атака срещу системата

Стратегия за детето няма. Това заяви в ефира на БНТ социалният министър Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  по повод вчерашната истерия в няколко училища в Сливен и Ямбол. Там родители масово извеждаха децата си от класните стаи, за да не им бъдат отнети от Агенцията за закрила на детето.

Според министъра случващото се в училищата в Сливен и Ямбол е целенасочена атака срещу системата, която не почива на никакви реални данни. Петков отново повтори, че Стратегия за детето няма. Такъв проект на стратегия е бил разработен в началото на годината от работна група към Съвета за закрила на детето. След като е бил на обществено обсъждане и е срещнал съпротива, несъгласие и отхвърляне, този проект е спрян и не е пускан за съгласуване в МС. Такъв документ няма и той не може да бъде основание за всяване на такива страхове, каза още Петков.

Министърът коментира, че държавата и институциите ще помагат на семействата, за да могат децата да израснат в семейна среда. Той заяви още, че има организации, които разпространяват слухове в социалните мрежи въз основа на "Стратегия за детето", с цел всяване на паника.

Петков заяви още, че се очаква увеличение на всички пенсии с 6,6% от 1 юли догодина. Освен повече пари за пенсионерите, в проектобюджета за 2020-та са заложени и повече средства за личен асистент за хората с увреждания.

Коментари

 1. 2019.10.08 | 14:30

  Лъжци и антинародни представители! Продадохте България и народа за мръсни ПАРИ! Четете си законите, които гласувахте, ПРОТИВОРЕЧАЩИ на конституцията! Вие без това сте извън законите, недосегаеми !

 2. 2019.10.08 | 11:37

  Бахти лъжеца долен тоя не си знае законите дето са приемсли под диктат на чужди НПОта

 3. 2019.10.08 | 10:49

  Отмъщението на БХК, за връщането за прееразглеждане делото на Полфрииман.

 4. 2019.10.08 | 09:42

  Системата ви се управлява от вън и логично не може да ви се вярва. Дори циганите го разбраха.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет