Първото начално православно училище отвори врати в Ловеч

Първото начално православно училище отвори врати днес в Ловеч. То се нарича "Свети Седмочисленици". Тази учебна година в него са записани 7 деца в първи клас и 6 в подготвителна група. Учениците ще получават дипломи, каквито се дават и в останалите училища.

В училището децата ще изучават всички общообразователни предмети, но стремежът на ръководството е учениците да бъдат възпитавани в любов, отговорност, както и в непреходните християнски ценности.

,,Самият дух в училище да бъде високонравствен, християнски. Самите учители, когато преподават, да се чувства уважение и любов към нравствените правила, към нравствените повели на Господ Исус Христос. Това всичко е много важно, което ще помогне на децата да избягват всякаква агресия, всякакви други порочни пътища'', обясни за БНТ митрополит Гавриил.

Децата ще имат занимания и по интереси, които включват наука, спорт, изобразително изкуство, музика.

Основната част от бюджета на училището ще е от държавната субсидия за всеки ученик. Родителите ще участват със съфинансиране от 50 лева месечно. Ако не достигат средства, те ще се осигуряват от Ловчанската митрополия и от дарители.

 

 

Коментари

  1. 2019.09.16 | 21:22

    Православно или католическо? Питам, защото хлапето държи Библия...

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет