Столично училище с иновативна система за здравословно хранене

  • 12 март 2019 08:49

  • 1648
  • 5
Столично училище с иновативна система за здравословно хранене
© Bulgaria ON AIR

Здравословното хранене е въпрос на култура, която се възпитава още от детска възраст. Но освен ролята на родителя, това трябва да бъде приоритет и в училище, където децата прекарват половината си ден. Здравословното хранене в училище е мисия възможна – това написа в профила си във Фейсбук директорът на столичното 119-то училище Диян Стаматов. 

Той има идея как учениците и родителите, с помощта на интернет, могат да подбират храната си в училище. За целта се използват карти, приличащи много на дебитни или кредитни, но не са вързани към никоя банка. 

Родителите сами зареждат картите с колкото пари искат. Родителят може да избере от асортимента храни в бюфета кои са подходящи за детето му. Това може да стане от компютъра вкъщи. Така децата няма да могат да си купят нещото, защото ще им бъде забранено. Децата могат да избират какво меню желаят за следващата седмица. Ястията варират между вегетарианско и месно. Доста объркване има сред подрастващите, тъй като между желанията им и това, което са избрали за тях родителите, има разминавания, поясни Диян Стаматов в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. 

Той уточни, че картата не е към никоя банка, именно за да няма противоречия. 

Време е нещо, което възрастните правим отдавна, а именно използването на карта, да започнат и децата в първи клас да го правят. Вероятно децата ще си разменят картите, за да може да си купят това, което искат. Но това не мисля, че ще има значими последствия. Децата често си губят картите и това създава проблеми. Колкото по-малки започнат да използват картите, толкова по-добре ще свикнат с тях, категоричен бе директорът.


 

Константин Тодоров
1648 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2019.03.12 | 09:46

3

РОДИТЕЛЯ ЗАРЕЖДА КАРТАТА С КОЛКОТО ИСКА ПАРИ, НО БЮФЕТА ГО ЗАРЕЖДА ДЕЯН СТАМАТОВ С КАКВОТО ТОЙ ПОИСКА.

Тоя много си вярва

2022.07.19 | 10:24

5
Самозабравил се ненаял се ....
Петя

2019.03.12 | 09:47

4

По-голяма глупост няма! Г-нСтаматов много се е вживял в ролята на"загрижен възрастен". Комисионите от картите, обаче представляват интерес.

2019.03.12 | 09:10

2

Родителя може да налее колкото иска пари, банка не участва за да няма начин да хванат къде отиват парите, но асортимента на бюфета е един и същ. Типично по комунистически.

2019.03.12 | 09:08

1

ЧЕРВЕН БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини