Караянчева беше обявена за почетен член на Алумни мрежата от успели професионалисти, завършили ТУ

  • 07 март 2019 17:51

  • 595
  • 6
Караянчева беше обявена за почетен член на Алумни мрежата от успели професионалисти, завършили ТУ
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на беше обявена за почетен член на Алумни мрежата от успели професионалисти, получили висшето си образование в Техническия университет – София. Това стана на празнична среща на дами, завършили университета, по повод Международния ден на жената.

За мен е изключителна привилегия да бъда част от академичния клуб на жените, завършили Техническия университет и почетен член на неговата Алумни – мрежа, отбеляза Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в приветствието си към присъстващите. В годините на моето следване, а навярно и сега, жените-инженери бяха малцинство, но това не е разколебало дамите да кандидатстват и учат в този уникален университет, подчерта тя. Моят избор бе напълно съзнателен, защото вярвам най-вече, че да си инженер не е въпрос на диплома, а на мислене, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на парламента посочи, че обучението в Техническия университет ѝ е дало знания и самочувствие и е изковало характера ѝ, направило я е борбена. Именно тук научаваме как да се борим в един мъжки свят и затова за жените-инженери вече не е проблем да бъдат равни с мъжете, подчерта тя и благодари на мъжете, че те признават качествата на дамите-инженери.

В навечерието на Международния празник на жената председателят на Народното събрание пожела на всички дами да бъдат здрави, целеустремени, обичани и да имат самочувствието, че са завършили едно от най-престижните висши учебни заведения в България.

Владимир Василев
595 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.03.08 | 05:35

6

БРАВО ,А СЕГА И ДАЙТЕ ТИКВЕН МЕДАЛ.

2019.03.07 | 22:05

5

Как пък точно се сетиха за Караянчева,ако не беше на тази длъжност дали някой щеше да се досети,че е завършила тук.

бай уй

2019.03.07 | 20:25

4

пожизнена членка на клуба простакесите

гост

2019.03.07 | 20:08

3

не може да стане член ,може да стане членка т.е. ...ка

2019.03.07 | 19:11

2

ДЪРТА ПРОСТА КИФЛА

Бай Нобел бомбаджията

2019.03.07 | 18:39

1

Съюзът на географите също иска да я направи почетен член.

Добави коментар

Водещи новини