Красимир Вълчев: Основният актьор в класната стая е мотивираният учител

Министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 коментира в предаването “Плюс минус” по Нова тв темата за училището, като начин на интеграция на ромите.

Всички знаем, че има проблем, децата от семейства с ниско образование са се увеличили през последните години, каза Вълчев. Когато обаче институциите работят заедно, резултатите са налице. Не трябва да се слага знак за равенство на децата от ромски произход и децата от проблемните групи, каза той.

Правим контрол всяка седмица, получавам доклади от всяка област. Почти навсякъде има училища, в които посещаемостта е под 50%, коментира министърът.

Основният актьор в класната стая е мотивираният учител, каза Вълчев. По думите му не трявба да се допуска отпадането на нито едно дете от образователната система, каза той.

Образованието и възпитанието са отговорите на много въпроси, каза той.

Всяко едно дете трябва да бъде подкрепено, особено за това, за което е констатирано, че има проблеми, каза Вълчев. Последните една две години има увеличение на децата, които учат религия като свободно избираем предмет.

Коментари

  1. 2019.01.17 | 18:11

    Да,ролята на учителя е основна,наравно с тази на родителя-чл.210;т.1;ал.1 от ЗПУО!Държавата да намери ефективна мотивация за ромските родители,обикаляме "Факултета",но ефекта е краткотраен!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Образование

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет