Петима ученици от с. Крушовица получиха стипендии за развитие на талантите им

11 януари 2019 11:34

Петима ученици от с. Крушовица получиха стипендии за развитие на талантите им
©
452 1

Петима ученици от Основното училище "Христо Ботев" във врачанското село Крушовица получиха стипендии, с които да се подпомогне обучението и развитието на талантите им. Те спечелиха конкурс за детска рисунка и есе на тема "Най-добрият човек, когото познавам", съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева е заявила, че ще се радва, ако учениците разбират училището като място, в което ще получават възможности да реализират своите мечти и да са свободни да се занимават с онова, което ги вдъхновява.

Тя е посочила, че Министерството на образованието и науката работи за създаване навсякъде на подходящи условия за развитието на училищата като средища за израстването на добри граждани и успешни хора.
Първокласничката Валерия Накова, третокласникът Ивалин Иванов, четвъртокласникът Антон Илиев, петокласничката Силвия Маринова и шестокласникът Илиан Алексиев ще получават по 50 лв. месечно до края на учебната година. В конкурса са се включили 20 ученици от училището.

Раздадени са били и три поощрителни награди. Всички стипендии са осигурени от бившия възпитаник на училището в село Крушовица - Александър Миланов.

Нора Виткова
452 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.11 | 11:57

1

Това са пълни глупости на подмазвачите на властта...Стипендия трябва да се отпуска при продължително и изключително доказване на знанията и таланта...

Добави коментар

Водещи новини