Министър Вълчев с коментар за обвинения в плагиатство проф. Росен Василев

  • 09 ноември 2018 18:42

  • 775
  • 0
Министър Вълчев с коментар за обвинения в плагиатство проф. Росен Василев
© БНТ

Ще приема доклада на Комисията по академична етика и ще назнача временен ректор в Техническия университет във Варна. Плагиатството нарушава етиката изначално, доверявам се на мнението на комисията. Проф. Росен Василев може да изгуби научните си степени и поста си завинаги. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в предаването "Още от деня" по БНТ.

Припомняме, че по-рано днес обвиниха проф. Василев, за това, че е преписал 90% от дисертацията си за най-високата степен – доктор на науките.

"Заместникът му ще бъде обявен в понеделник, в академичната област има напрежение и ще трябва да се направи консенсус, който и да бъде назначен. Допускам, че България е водеща в плагиатството, често публични личности попадат в такива скандали", каза още той. 

"Изненадах се от клипа, но и се зарадвах, че има съответната реакция. Жалко, че не се реагира за други предавания по телевизията така. Отговорността е на Софийския университет, те би трябвало да знаят повече за случая", разкри още Вълчев във връзка с клипа на студентската телевизия Алма Матер. В него директорът на телевизията - актьорът Башар Рахал обявява кастинг за служители. Видеото, в което момиче играе роля на негова асистентка и му поднася кафе и сметана с обръщението „шефе“, предизвика разнопосочни коментари в академичните среди, някои от които - силно критични. 

"Преди придобиването на дигитални умения, децата трябва да придобият базови умения. Върнахме хиляди ученици в ежедневната посещаемост на училищата. Има социални работници, които отиват до дома на учениците, будят ги, молят родителите им да ги пуснат на училище, купуват им обувки, ако нямат. Множество служители работят всекидневно с проблемни деца", коментира образователният министър. 

"Модернизацията, иновациите, инвестициите в учителите и връщането на още повече деца в училищата са само част от нещата, към които се стремим", завърши Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009

Радина Лазарова
775 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини