Център за иновационни технологии е открит в русенска гимназия

  • 31 октомври 2018 14:39

  • 516
  • 0
Център за иновационни технологии е открит в русенска гимназия
©

Център за иновационни технологии бе открит днес в математическата гимназия "Баба Тонка" в Русе. Това съобщиха от учебното заведение в града.

Откриването на центъра е завършващ етап на инициатива, чието начало е поставено през 2015 г. със създаването на ученически клуб по роботика. Две години по-късно в гимназията бе открит "Център за конструиране на мултироторни летящи системи", в който учениците се обучават да конструират и пилотират безпилотен летателен апарат и да обработват видеоматериали, заснети с дронове. Изграден е и "Център за виртуална реалност", в който възпитаниците на гимназията се обучават да изграждат и отпечатват 3D-модели, експериментират във виртуална реалност и имат възможност да създават такава среда.

Центърът за иновационни технологии е на стойност 17 824 лева. Средствата са осигурени от училищното настоятелство, от общинската фондация "Русе-град на свободния дух" и от гимназията.

Центърът ще обедини клубовете по роботика и дронове и ще осигури възможност за работа във виртуална реалност и работа с 3D-принтери чрез модерни компютри. Той предоставя модерна технологична среда за организиране на учебна и научно-изследователска дейност. В него повече от 700 ученици от пети до дванайсети клас ще могат да прилагат знанията по информатика, информационни технологии и по останалите природоматематически дисциплини чрез практически занимания.

Последвайте канала на

Нора Виткова
516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини