26 млн. лв. даде МОН за забавачки и училища с деца от уязвими групи

  • 21 септември 2018 13:17

  • 1423
  • 0
26 млн. лв. даде МОН за забавачки и училища с деца от уязвими групи
© Булфото (архив)

26 млн. лева са вложени от страна на Министерството на образованието и науката в детски градини и училища с деца от уязвими групи.

Това заяви по време на посещението си в Сливен просветният министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

По думите му Сливенска област е получила най-голяма част от тези средства. Става дума за над 2 млн. лева. Вълчев допълни, че са предприети мерки за намаляване на училищната агресия.

„През 2017 година за училищни психолози и педагогически съветници са осигурени 17 млн. лева. За тази година предстои да бъдат осигурени и допълнителни средства за още психолози. Тенденцията е и в училищата с по-малко ученици да бъдат назначени психолози“, обясни министърът.

Той отчете и работата на механизма за връщане децата в училище.

"Факт е, че при условията на свободно придвижване по трудно се осъществява контрол върху обхващането на децата от образователната система. Въпреки това механизмът работи", заяви Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Веселина Спасова
1423 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини